De Citit : Știri

Premiera: Rock alternativ din Marea Britanie si Franta, produs in Romania

| 26 ianuarie

Formatia britanica Bobbie Peru si francezii de la Dead Valdez vor concerta la Bucuresti in luna februarie. Organizatorul concertelor, casa de productie Full Frontal, va lansa in curand materiale discografice cu cele doua trupe, dar si cu americanii de la RiverRat Jenkins.
Noua casa de productie Full Frontal Productions din Bucuresti va lansa in curand albumele de debut a doua trupe de rock alternativ, Dead Valdez (Franta) si RiverRat Jenkins (SUA).
”Face (Mihai Antonescu – n.n.) m-a agatat pe MySpace si la un moment dat m-a intrebat daca am acte macar. Am confirmat, drept pentru care m-a trimis la Elizabethtown la un birou Western Union sa ridic niste bani. Desi eram tentat sa beau acei bani, am inregistrat discul in Pennsylvania”, isi aminteste Justin ”Gangster” Leach de la trio-ul de garage rock RiverRat Jenkins din Bainbridge, Pennsylvania. Discul lor de debut va aparea in curand pe piata, fiind produs de Mihai Antonescu de la Full Frontal Productions.
Aceeasi casa de productie va mai lansa un single al trioului britanic Bobbie Peru, care va concerta sambata, 6 februarie, de la orele 22.00, la Hard Rock Cafe din Bucuresti (Soseaua Kiseleff, nr. 32). Concertul va fi deschis de formatia autohtona de rock alternativ, Eloize. Bobbie Peru este un trio alternativ din Manchester, cunoscut pentru colaborarea basistului (Ding) cu P.J. Harvey si Frank Black, fondatorul influentei trupe americane Pixies, care si-a pus amprenta pe intregul rock alternativ, de la Nirvana, la Radiohead. Bobbie Peru a scos doua albume, ”Social Suicide” si ”Kill the Autopilot”, cel din urma fiind distribuit in Romania de Full Frontal Productions. La inceputul lui februarie, trupa va inregistra la Next Dog Studio primul sau vinil.
”Am mai fost in Romania, la Poiana Brasov, la schi. Am fost bucuros sa putem distribui al doilea album – ‘Kill the Autopilot’ – intr-o tara despre care nu stiam mare lucru. La invitatia Full Frontal, vom inregistra in Romania, in studioul Next Dog, trei piese ce vor fi incluse pe un vinil, un single 7’’, primul nostru disc de pick-up”, spune Bert Genovese, solistul formatiei Bobbie Peru.
Dead Valdez va canta sambata, 13 februarie, la Bucuresti, la Jukebox Club (Str. Turturelelor nr. 11, spatiu care a gazduit anterior cluburile Becker Brau, respectiv Why Not). Concertul Dead Valdez va incepe de la orele 21.00, fiind precedat, in deschidere, de concertul proiectului autohton de rock alternativ Scout Astray.
Dead Valdez este un cvartet din sudul Frantei, dintr-o localitate de langa Toulon. Cu un tobosar versat, Mr Zombi, si un contrabasist care se ocupa inclusiv de partea tehnica, Mr Greazz, Dead Valdez canta un psychobilly plin de energie, ce induce transe dansante, bine asortate cu vocea feminina Daisy Dick. Numele formatiei se trage de la o piesa a maestrilor din San Diego, Deadbolt.
”Trebuie sa marturisesc ca singurii romani pe care ii cunoscusem erau cei care spalau parbrize la semafor”, afirma Mathieu Kaiser Lopez, chitaristul formatiei franceze Dead Valdez. El si-a schimbat complet parerea despre romani dupa ce a inceput sa colaboreze cu Full Frontal, care va produce albumul lor de debut.
Full Frontal Productions este noua casa de productie independenta a programului ”For The Record” al consortiului Roadrunner Music/ Next Dog Studio/ Scrap Art Design/ New Folder. Full Frontal va produce artisti straini, discurile fiind realizate si distribuite in strainatate. De asemenea, va realiza turnee si concerte de rock alternativ in Romania si Europa de Est, sustinute de trupe occidentale, si in Europa de Vest, sustinute de trupe est-europene.
Roadrunner Music a lansat intre 2007 si 2009 sapte discuri de rock alternativ romanesc, semnate de artisti, precum Oigan, Dekadens, vaduvaBOB, Hotel Fetish sau Romantic Jurgen. Acelasi label a mai produs compilatia ”The Next Dog Desert Island Selection”, cu 14 nume ale rockului alternativ autohton care au inregistrat in studioul Next Dog. Roadrunner Music are in pregatire un dublu album al legendarei trupe clujene de new wave Rodion GA.