De Citit : Știri

Piesa „Occident Express” va fi jucata la Gara Baneasa

| 27 mai

Piesa Occident Express, scrisa de Matei Visniec, va fi prezentata, in premiera mondiala, miercuri, de la ora 20.30, la Gara Baneasa din Capitala, in cadrul proiectului teatral international Orient Express, potrivit NewsIn.

Scrisa special pentru acest proiect, piesa are ca subiectul trenul, ca reper important in istoria poporului roman, in ultimul secol. Protagonistii spectacolului sunt sase actori de la Teatrul National din Craiova "Marin Sorescu", care intra in pielea unor personaje pe cat de diferite, pe atat de pitoresti in "peisajul" garii.

"A fost stabilit ca fiecare teatru participant sa comande o piesa noua unui dramaturg, special pentru acest proiect. Piesa respectiva trebuie sa trateze contemporaneitatea", a precizat directorul Teatrului National din Craiova, Mircea Cornisteanu, care este si vicepresedinte al Conventiei Teatrale Europene.

Tot miercuri, in cadrul aceluiasi proiect, in Gara Baneasa va fi prezentat un spectacol de teatru din Turcia. Piesa lui Visniec va fi jucata din nou joi, alaturi de o alta piesa turceasca.

Proiectul teatral international Orient Express va poposi apoi la Craiova (29-30 mai) si la Timisoara (31 mai-1 iunie).

In cadrul aceluiasi proiect, vor fi prezentate piese in Serbia (Novi Sad), Croatia (Zagreb), Slovenia (Ljubliana si Nova Gorica) si Germania (Freiburg si Stuttgart).

Accesul publicului la spectacolele din Gara Baneasa va fi gratuit.

Sursa: NewsIn