De Citit : Știri

Paulo Coelho se destainuie: droguri, bani, femei

| 08 mai

Paulo Coelho are 61 de ani si este unul dintre cei mai de succes scriitori ai secolului nostru. Cartile autorului s-au vandut in 75 de milioane de exemplare in 150 de tari (numai din Alchimistul s-au vandut 11 milioane de exemplare) si au fost traduse in 65 de limbi.
Brazilianul spune insa ca a ramas cu picioarele pe pamant. Intr-un interviu acordat revistei franceze Paris Match, cu ocazia publicarii celui de-al paisprezecelea roman, Singuratatea invingatorului, Coelho a marturisit: “Cu Alchimistul am castigat bani cat pentru doua generatii (…) ceasul meu nu are valoare, mi-a fost oferit, pantalonii mei costa 50 de euro. Stiu chiar si cat costa o paine. N-am pierdut niciodata notiunea banilor”.
Paulo nu a spus care sunt sursele sale de inspiratie. Poate chiar viata lui, plina de aventuri: “Am incercat toate drogurile, toate formele de sex, am facut inchisoare, am scris despre prostitutie, despre nebunie… Parintii mei m-au internat chiar si intr-un spital de psihiatrie cand eram tanar (la 17 ani)”.
Romanul 11 minute al lui Coelho va fi ecranizat in curad, lista de distributie deschizandu-se cu Mickey Rourke si francezul Vincent Cassel.
Citeste mai mult pe Realitatea.net..