De Citit : Știri

Little Yellow – un business de arta contemporana, marca Poterasu

| 12 ianuarie

Little Yellow este locul in care petrecerile selecte iau locul vernisajelor, iar lucrarile de arta se expun fara etichete.
“Forget about economic crisis, let’s drink Chardonnay!” este titlul sub care Little Yellow (Bucuresti) – companie ce promoveaza si comercializeaza arta contemporana – a organizat cel mai proaspat eveniment: o expozitie cu lucrari ale artistei Suzana Dan, ce vor putea fi vazute cel mai probabil pana la sfarsitul lunii februarie.
Infiintata in 2007 de Anca Poterasu (30 de ani), una dintre putinele femei dealer de arta din Romania, Little Yellow nu e nici casa de licitatii, nici galerie de arta: vizitele se programeaza prin telefon, lucrarile se expun fara eticheta, iar vernisajele sunt petreceri rafinate cu aperitive fine, vinuri alese si muzica live, la care se intra doar pe baza de invitatie.
Ceea ce diferentiaza Little Yellow de o galerie de arta – dincolo de party-uri – este faptul ca nu se limiteaza nici la un anumit numar de artisti, nici la un concept sau la o directie curatoriala. Cum a pus pe picioare Anca Poterasu o astfel de afacere si cum functioneaza un astfel de proiect, aflati din revista MONEY EXPRESS.