De Citit : Știri

Fortele de munca lanseaza Intoarcerea la Eden

| 24 februarie

Fortele de munca vin in Bucuresti pe 26 februarie la Centrul de presa al Societatii Romane de Radio ca sa lanseze albumul “Intoarcerea la Eden”. Trupa va “da socoteala despre toata tevatura” si va canta cateva piese.
Trupa, formata din Dan Manciulea, Mihai Rapeanu si Sorin Calin, se va prezenta in fata publicului bucurestean cu acest prim produs discografic in deschiderea Galei Folk “Om Bun” sambata, 28 februarie, ora 20:00, la Sala Palatului.
“Dupa indelungi cautari am realizat ca ne inscriem in genul folk, iar muzica noastra se adreseaza tuturor tinerilor, indiferent de varsta. Muzica, pentru noi, nu este neaparat o biblioteca bine organizata, unde genurile si stilurile sunt precis definite. Ea se adreseaza acelui ‘atavism’ al oamenilor secolului 21 – SUFLETUL si nu credem ca are nevoie de sistematizare pentru a ajunge acolo. Incercam sa pastram un echilibru intre text, muzica si orchestratie, aducand in piesele noastre ceea ce folk-ul romanesc a cam uitat – ritmul si armonia vocala. Mai incercam, deasemenea, sa dam folk-ului zambetul ironic si atotstiutor pe care l-a cam pierdut in ultimul timp”, au declarat membrii trupei.
"’Intoarcere la Eden’ este o veche poveste de dragoste a oamenilor spusa in felul nostru si credem talcul ei va va "smulge" un zambet si un gand cel putin interesant. Este o operatie pe SUFLET deschis care incearca sa puna la loc ceva ce cautam mereu si rareori gasim”.
Fortele de munca se mandresc ca vin din orasul lui Vali Sterian, care i-a inspirat si pe care il admira. Numele de scena ales este insotit de un slogan asortat: “Angajeaza-te!”. Este o definitie a starii de fapt din trupa – toti cei trei membri vin din zone care nu au legatura cu muzica, dar chiar in acest domeniu isi propun ei sa dea ce e mai bun in ei, sa fie profesionisti. In acelasi timp, “Angajeaza-te!” este si o invitatie – provocare adresata publicului auditor de a se implica in actul lor artistic.