De Citit : Reviews

TOP 12 – concertele lunii noiembrie

| 01 noiembrie

Iubitorii jazzului vor fi rasfatati de Diana Krall si Jan Garbarek, rockerii ii vor avea pe Jon Lord si W.A.S.P., iar fanii electro vor dansa cu Gorillaz si Underworld. Iata 12 dintre cele mai bune concerte programate la Bucuresti pentru urmatoarele patru saptamani.

12. Rio (Hard Rock Cafe, 7 noiembrie)
Proiectul italian Rioa aparut spre finele lui 2001 in urma intalnirii a doi muzicieni ce aveau in comun pasiune pentru rock’n’roll si Mexic. Desi la inceput au dorit sa aduce in prim-plan melodii clasice tex-mex, au ajuns la un sunet „vintage” completat cu scratch-uri si groove-ul de DJ.

11. Michael Burks (Hard Rock Cafe, 9 noiembrie)
Chitaristul de blues Michael „Iron Man” Burks e un maestru al rock-bluesului, dar si un mostenitor al Delta bluesului, transmis prin bunicul sau, chitarist acustic din Arkansas. Un alt concert insolit de blues va fi sustinut pe 2 noiembrie in acelasi loc de mai varstnicul muzicutist american Boo Boo Davis.

10. Chris Norman (Sala Palatului, 15 noiembrie)
Cu sau fara Smokie, Chris Norman este binecunoscut publicului de la noi. La jumatatea lui noiembrie, nostalgicii sai fani se vor putea incalzi cu hiturile britanicului de 60 de ani Midnight Lady si Lay Back in the Arms of Someone.

9. WASP (Arenele Romane, 16 noiembrie)
Dupa ce acum trei ani a cantat la Cluj-Napoca, legendara formatie vine la Bucuresti pentru a promova noul album Babylon. Showul va putea fi urmarit dintr-un cort imens cu incalzire, ne asigura organizatorii.

8. Sandra (Sala Palatului, 6 noiembrie)
Regina discoului anilor ’80 si-a revenit dupa divortul de Michael Cretu. S-a recasatorit si este iarasi in forma, promovand noul disc Back To Life. In ciuda gustului amar lasat de divort, cantareata spune ca se simte in continuare legata de Romania si ca admira „pasiunea” locuitorilor ei.

7. Pink Martini (Teatrul National de Opereta, 22 noiembrie)
Miniorchestra de lounge coordonata de Thomas Luaderdale revine in Romania pentru a promova cel mai proaspat disc Splendor In The Grass, un cocktail de mambo, Ceaikovski, pop italian si sitar. Daca sunteti fanii muzicii din filmele clasice din anii 50 ai Hollywoodului nu pierdeti bandul din Portland!

6. Yann Tiersen (Sala Palatului, 4 noiembrie)
Pe compozitorul francez minimalist il stiti de pe coloanele sonore ale filmelor Le Fabuleux Destin d`Amelie Poulain si Good Bye Lenin. Merita sa ascultati live insolita combinatie de rock si armonii ce amintesc de Chopin si Satie.

5. Paul DiAnno (Silver Church, 19 noiembrie)
Primul solist vocal din Iron Maiden revine la Bucuresti, pentru ca mai apoi sa sustina un concert la Cluj (20 noiembrie). „Daca vreti sex, droguri si heavy metal, atunci ati nimerit bine. Dar nu faceti asta acasa”, recomanda revista Kerrang.

4. Jon Lord (Sala Palatului, 5 noiembrie)
Fost clapar la Deep Purple, genialul compozitor va interpreta, intr-o inedita combinatie de rock si muzica clasica, integrala Concerto for Group and Orchestra, Pictures of Home si Child in Time, plus cateva melodii de pe ablumele solo. Lord va fi insotit de Orchestra Filarmonica din Ruse.

3. Jan Garbarek (Sala Palatului, 25 noiembrie)
Saxofonistul nordic a spart, ca nimeni altul, granitele genurilor muzicale, traversand jazzul, popul, ambientalul, acordurile clasice si ritmurile etno. In Capitala, Garbarek va fi acompaniat de pianistul german Rainer Bruninghaus, basistul brazilian Yuri Daniel si maestrul indian al percutiei Trilok Gurtu.

2. Gorillaz Sound System (Sala Polivalenta, 6 noiembrie)
Trupa virtuala de britpop si trip rock Gorillaz va concerta cu ocazia lansarii sistemului de operare Windows 7. Impreuna cu ei, vor mai performa duo-ul american de electro Underworld (i-ati putut asculta anul trecut la Romaero) si proiectul autohton Dubfire. Accesul persoanelor sub 18 ani e interzis.

1. Diana Krall (22 noiembrie, Sala Palatului)
Frumoasa cantareata de jazz vine pentru prima data in Romania. Concertul face parte din turneul de promovare a celui mai recent album al artistei, Quiet Nights, nascut din pasiunea artistei pentru bossa nova. Krall a castigat doua Grammy-uri pentru performantele sale vocale.