De Citit : Reviews

RESTAURANT EMPIRE – mai mult decat arta culinara

| 21 septembrie

Prima data cand am auzit de acest joc am spus “Oh, nu, alt joc din gama Sims”. Fiind pasionata de arta culinara si mai putin de jocuri am zis ca pana la urma nu am nimic de pierdut.
Jocul RESTAURANT EMPIRE face parte din categoria jocurilor tycoon. Presupune, ca si in alte jocuri din aceasta gama, amenajarea unui spatiu (in acest caz restaurant) si administrarea lui. Nu se poate juca decat ca single player, un lucru logic dupa parerea mea pentru ca un al doilea jucator ar fi de prisos.

Initial, jucatorul poate alege sa construiasca unul dintre cele trei tipuri de restaurante (american, italian sau frantuzesc). I se pune de la inceput la dispozitie spatiul si o anumita suma de bani cu care acesta trebuie sa utilize spatiul respectiv conform specificului ales. Mi s-a parut interesant ca orice decizie in acest joc este reversibila, adica daca dupa ce treci de partea cu amenajarea si incepi jocul propriu-zis desoperi ca nu iti ajunge spatiul poti sa il redistribui (de exemplu sa extinzi bucataria sau sa miscorezi baia).

Dupa amenajarea spatiului urmeaza jocul propriu-zis. Cel mai important scop in acest joc este sa iti mentii clientii multumiti pentru ca de multumirea lor depinde si numarul de stele pe care il primeste restaurantul tau. Deci trebuie sa gasesti modalitati de a atrage clientii, sa iti antrenezi personalul etc
De asemenea, primesti si anumite sarcini pe care trebuie sa le duci la indeplinire intr-o anumita perioada de timp (de exemplu sa ai un anumit numar de stele sau sa castigi o anumita suma de bani).

Nu am petrecut foarte mult timp jucand, insa, planuiesc sa ma reintorc la RESTAURANT EMPIRE pentru ca sunt mai multe lucruri de descoperit la o privire mai amanuntita. Oricum, nu este nu joc plictisitor si nici foarte complicat, dar trebuie sa intri in acea lume a jocului pentru a reusi sa il “gusti”.

ARTICOL INSCRIS IN CONCURSUL 2 GAMES 4 FUN, ETAPA A II-A.