De Citit : Reviews

Primul single de pe viitorul album MIKA

| 14 iulie

MIKA lanseaza al doilea album (al carui titlu nu este confirmat) pe 21 septembrie, la casa de discuri Casablanca/ Island.
Acesta este precedat de primul extras pe single – We Are Golden care va fi disponibil pentru download incepand cu 17 august si fizic incepand cu 7 septembrie.

Noul album al enomenului pop MIKA este primul dupa debutul Life in Cartoon Motion care a vandut aproape 6 milioane de exemplare in lume si a obtinut de 5 ori discul de platina in Marea Britanie pentru vanzari de peste 1,5 milioane, pe langa premiile BRIT, Ivor Novello si MTV Music Awards.

We Are Golden este un asalt muzical, o bucata epica de power-pop exploziv, minunat realizata, ce il scoate in evidenta pe MIKA ca pe un talent unic in muzica contemporana.

We Are Golden ni-l prezinta pe MIKA alaturi de corul Gospel Andrae Crouch (faimosi pentru single-ul Madonnei – Like A Prayer) si de un imens cor de copii care starnesc emotia cu o parte cantata din toata puterea.

Single-ul vine cu mixuri spectaculoase semnate Calvin Harris, Mirwais si Don Diablo, si un videoclip spectaculos realizat de apreciatul regizor suedez Jonas Åkerlund, responsabil pentru unele dintre cele mai cunoscute videoclipuri din ultimul deceniu, printre care ale Madonnei, U2 sau Prodigy.

We Are Golden reprezinta un single care deschide perfect albumul scris de MIKA si co-produs de el insusi impreuna cu Greg Wells.

Albumul a fost inregistrat in Londra si Los Angeles in ultimii doi ani si printre invitati se afla The Seawind Horns (Thriller, Off The Wall), Imogen Heap, Owen Pallet din Final Fantasy/Arcade Fire si Stuart Price.

Cu multiple influente din decade diferite, de la albumele pop importante ale aniilor 80 si 90, la Kurt Weill, Patti Page (din anii 50) si Harry Nilsson (din anii 70), MIKA descrie albumul ca fiind unul mai matur decat primul.

“Life in Cartoon Motion cuprinde multiple referinte din copilarie. Noul album este mai adolescentin. M-am intrebat, inainte ca toate acestea sa se fi intamplat, ce m-a facut sa scriu aceste piese? Mi-a placut la nebunie sentimentul de a avea 17-18 ani si am dorit sa ma intorc la acea perioada” a marturisit MIKA.

Acest album este presarat cu evenimente din adolescenta, iar Observer Music il descrie ca ”o explozie de melodii care suna ca fiind fara griji”.

Alte noi piese sunt Blame It On the Girls care imbina percutia rapida cu pianul si un cor lent, in timp ce Rain – care prezinta sunete indraznete de vioara din Owen Pallett si mixaje semnate Stuart Price – reprezinta un imn de buna credinta pentru ringul de dans, in care ocea extraordinara a lui MIKA pluteste fara efort printre sintetizatoare.

Intr-adevar, de la balade agitate la cantece de cor lente, noul album pastreaza o viziune larga care arata nu numai sensibilitatea muzicala extraordinara a lui MIKA, ci si povestile incredibile din piesele lui.

Sursa: UNIVERSAL MUSIC ROMANIA