De Citit : Reviews

Leonard Cohen: Multumesc mult, prieteni, ca m-ati chemat, din nou, la Bucuresti!

| 05 septembrie

Leonard Cohen a concertat aseara la Bucuresti, pe Stadionul Iolanda Balas Soter, muzicianul fiind prezent in Romania si anul trecut, tot in septembrie.
Stadionul Iolanda Balas Soter. Ora 18.30. Fanii lui Leonard Cohen s-au adunat deja in fata intrarii si asteapta sa-si ocupe locurile la concertul artistului canadian. Se sta civilizat la rand si se discuta despre eveniment. “Abia astept sa-l ascult si sa-l vad. Chiar aveam nevoie de muzica lui in perioada asta, nu stiu, parca vindeca tot, e, asa, ca un pansament pentru suflet”, ii spune un domn de vreo patruzeci si ceva de ani sotiei, aceasta aprobandu-l cu o privire calda.

Intre timp, organizatorii de la Events pun la punct ultimele detalii. Sunt amabili si raspund la toate solicitarile. Le explica elegant chiar si celor care incearca de peste gard sa vanda tichete la suprapret, exact in fata casei de bilete.
Ei insa nu inteleg (evident) si continua “jocul”. “Doamna, doamna, vreti bilet la ‘Lionar Coen’?! Uitati, nu costa decat 300 de lei. La casa nu mai gasiti, sa stiti!”, ii spune un “domn” cu burta si ghiul unei doamne care il ignora. Merge la casa si cumpara bilet cu… 250 de lei. “Domnul” cu burta si ghiul continua sa “pescuiasca clienti”, dar tot fara succes. Mai ales, ca la scurt timp, intervin si bodyguarzii.

Ora 19.45. Multimea aproape ca s-a “mutat” pe stadion. S-au aprins si luminile pe scena. Peste un sfert de ora Leonard Cohen va veni in fata publicului.

Ora 20.00. “Dance Me To The End Of Love” declanseaza bucuria si emotia. Da, Leonard Cohen intra pe scena, la ora fixa, asa cum ne-a obisnuit. Publicul aplauda. Mr. Cohen este la fel. Elegant si modest. Imbracat in costum si cu palarie. Pe care o scoate si saluta cu plecaciune. “Multumesc mult, prieteni. Multumesc mult ca m-ati chemat, din nou, la Bucuresti. Nu stiu cand voi mai putea ajunge, asa ca in seara asta vom da tot ce putem”, a spus artistul care va implini 75 de ani pe 21 septembrie.

CITESTE MAI DEPARTE articolul semnat de RAMONA DRAGHICI pe Cotidianul.ro.