De Citit : Reviews

Fruits Basket

| 16 mai

Legenda Jikkan-Juunishi a aparut in China antica. Jikkan (10 semne) si Juunishi (12 semne) folosite individual sau in combinatie, exprimau date, anii, lunii, ore si directii. Acum sunt folosite doar semnele Juunishi, care corespund celor 12 animale: soarece, bivol, tigru, iepure, dragon, sarpe, cal, oaie, maimuta, cocos, caine, porc salbatic.

Intro:
Tohru Honda, o fata orfana in varsta de 16 ani, locuia intr-un cort, pana cand a fost descoperita de unul dintre colegii ei de scoala, Yuki, care s-a dovedit a fi chiar proprietarul locului unde isi amplasase ea cortul. La scurt timp dupa descoperirea locuintei ei improvizate, Yuki o invita sa locuiasca cu el si ceilalti membrii ai familiei lui, Shigure si Kyo.

Sinopsis:
O adolescenta de 16 ani, Tohru Honda, anunge sa locuiasca in casa familei colegului ei de scoala, Yuki, dupa ce cortul si toate lucrurile ei au disparut in urma unei avalanse de pamant. Imediat dupa mutarea ei in casa, Kyo Souma vine sa-l provoace pe Yuki la lupta. In momentul in care fata incearca sa opreasca lupta, descopera secretul familiei Souma : 13 dintre membrii familiei erau posedati de animalele Zodiacului Chinezesc (Juunishi), plus spiritul pisicii, care fusesa lasata in afara zodiacului, dupa cum spune legenda.
Transformarea survine cand sunt imbratisati de sexul opus, sau cand au de suportat mult stres fizic sau emotional (dar mai ales cand sunt bolnavi). Tohru promite sa le pastreze secretul, asa ca familia Souma nu incearca sa-i stearga memoria, asa cum au procedat cu toti cei care aflasera, intr-un fel sau altul, ce li se intampla.

Personaje:
Tohru Honda este foarte dulce si optimista, desi viata ei este o tragedie continua. Intotdeauna zambeste chiar si atunci cand intampina o multime de greutati, pentru ca nu-i place sa-i impovareze pe cei din preajma cu problemele ei.
Adora sa gateasca si sa faca menajul, motiv pentru care lucreaza la un hotel ca menajera/ camerista si e apreciata de toata lumea. Este o fata independenta, descurcareata si plina de viata.

Yuki Souma, colegul de clasa al lui Tohru si soarecele din legenda Juunishi, este o tip aratos, organizat, linistit, mereu cu zambetul pe buze. Datorita lui Akito Souma, care l-a terorizat inca din copilarie, Yuki nu are incredere in propriile abilitati si se simte izolat. Este invidios pe abilitatiile lui Kyo de a se intelege bine cu toata lumea, fara a da prea multi bani pe parerea celorlalti.

Kyo Souma este pisica pacalita de soarece din legenda Juunishi, care nu a mai ajuns la marele banchet, si astfel a lipsit de la randuirea lumii. Este un baiat energic, carismatic, cu un temperament exploziv. Desi este foarte vorbaret, are tendinta de a se simti cam ciudat in preajma oamenilor. Este foarte competitiv si mereu gelos pe Yuki, care, in opinia lui, obtine orice fara prea mult efort.

Shigure Souma reprezinta spiritul cainelui din legenda Juunishi, si este cel mai loial familiei Souma, acceptand conditiile impuse de capul familiei, Akito. Dar, fiind siret din fire, stie cum sa manevreze situatia in avantajul sau. El este cel care are grija de Yuki si de Kyo, fiind cel mai mare dintre ei.

Muzica & Grafica:
Grafica e destul de buna, se pune accent pe detalii, fiind atent lucrate mimica fetei si situatiile extrem de importante. Culorile reusesc sa relaxeaze ochii privitorului, iar muzica ilustreaza foarte bine sentimentele si reactiile personajelor.
Opening Theme:
"For Fruits Basket" by Ritsuko Okazaki
Ending Theme:
#1: "Chiisana Inori; Small Prayer" by Ritsuko Okazaki (eps 1-24,26)
#2: "Pf Solo Ver. (Serenade)" by Ritsuko Okazaki (ep 25)

Alternative title: Furuba (Japanese)
Genres: Comedy, Romance, Drama, Supernatural
Themes: Bishounen
Age rating: Older Children (May contain mild bad language, bloodless violence)
Number of Episodes: 26 Complete
Running time: 24 minutes

Go watch it now!! Fruits Basket.

articol publicat pe bleach.animezup.com.