De Citit : Reviews

Claymore

| 09 iulie

Un serial nou pe tema luptei dintre monstri si fete ce detin puteri supranaturale.

Pe Pamant si-au facut aparitia niste monstri numiti Yoma care terorizeaza oamenii. Yoma se hranesc cu carne de om, dar iau si forma umana, lucru care-i ajuta sa scape nepedepsiti. O organizatie misterioasa trimite impotriva lor luptatoarele cunoscute drept Claymore. Acestea sunt fete jumatate om – jumatate Yoma ce detin puteri speciale precum: viteza, forta, puterea de vindecare si capacitatea de a simti aura demonica.
Ele au ca singur scop protejarea oamenilor de acesti monstri. Numele de Claymore provine de la spadele pe care le poarta mereu asupra lor. Fiind jumatate om – jumatate monstru, o luptatoare Claymore nu este acceptata prea usor de oameni. Acestia le spun uneori fetelor Claymore: " vrajitoarele cu ochi argintii".

Personajul principal al acestui anime este Clare, o Claymore de cel mai jos rang.
Dupa putere, se afla pe locul 47 asa ca este considerata mediocra.
Cu toate astea, Clare isi indeplineste cu succes misiunile sale de aparare a oamenilor in fata Yoma.
Intr-una dintre acestea urmareste un monstru terifiant pe nume Priscila. La un moment dat il intalneste pe Raki, un baietel a carui familie a fost ucisa de Yoma. Clare il va salva de doua ori pe Raki: prima data il va proteja de monstri si a doua oara il va salva de la un destin necrutator (copilul fiind izgonit de sateni). Intre cei doi se infiripa o relatie frumoasa, devenind foarte apropriati. Raki ii amintesete lui Clare de anumite evenimente din trecutul ei intunecat…

Raki este un baiat incapatanat si entuziast caruia nu ii este frica de Claymore.
Chiar mai mult, doreste foarte mult sa o ajute pe Clare in misiunile ei si asta pentru ca luptatoarea il salvase cand fusese atacat de Yoma fiind deghizat in forma fratelui sau. Raki ramasese singur pe lume, iar satenii au decis sa-l izgoneaza in desert, iar Clare este cea care il salveaza si de aceasta data. Baietelul decide ca vrea sa o protejeze si isi ia in serios un rol nou: acela de de bucatar. Pe parcurs el o va ajuta pe Clare sa depaseasca o serie de obstacole .

Teresa este cea mai puternica luptatoare Claymore; are capacitatea de a simti aura demonica. Foarte rece si dura, o intalneste pe micuta Clare, pe care, insa nu reuseste s-o inghita. Cum respingerile repetate si violente nu au avut efect asupra micutei Clare, Teresa se vede nevoita sa ii accepte prezenta. Datorita ei ajunge sa evadeze din organizatia misterioasa si apoi sa traiasca fericita alaturi de ea. Fericirea nu dureaza mult: Teresa este ucisa.

Impresii

Grafica este simpla si culorile sunt predominant inchise, sumbre, tocmai pentru a contura atmosfera intunecata acestui anime. Pe fetele Claymore le recunoasteti dupa armura alba, spada lunga, ochi argintii si parul blond. Daca va uitati atent la momentele in care li se vad si urechile, observati ca au alura de « elfite ».
In momentul in care simt un Yoma ochii lor devin aurii.
Efectele speciale ale acestui anime sunt destul de reusite, scenele de lupta sunt teribil de sangeroase si pline de detalii socante.
Scenele de actiune sunt spectaculoase, iar miscarile « realiste » fac deliciul acestui anime. Viteza, forta si intorsaturile de situatie sunt cele mai tari atu-uri ale acestui impresonant anime.

Gen: supranatural, actiune, aventura, drama, shonen, fantasy, horror
Rating: R – 17+ (violence & profanity). .
Trailer: aici.

Direct link: aici.