De Citit : Reviews

Blade of the Immortal

| 10 mai

Un samurai nemuritor in cautarea iertarii si o tanara fata in cautarea razbunarii.

Rezumat:
Manji, un spadasin talentat si ucigasul a 100 de samurai are un avantaj bizar in lupte: nici o rana nu-l poate ucide. Tinut in viata de niste viermi de sange (sacri) ce au abilitatea de a vindeca orice rana, Manji jura sa-si rascumpere greselile omorand 1000 de oameni rai. Se imbarca in aceasta calatorie cand sora lui, careia i-a ucis sotul, este omorata de un grup de mercenari care vroiau sa se dovedeasca mai buni decat ucigasul celor 100. Scopul calatoriei sale este sa ajute o tanara pe nume Asano Rin sa se razbune pe acelasi grup de mercenari care-i macelarisera intreaga familie…

Intriga:
Un dojo numit Itto-ryu, condus de spadasinul Anotsu Kagehisa, adept al moto-ului ca orice stil de lupta este bun atata timp cat iesi invingator, il ucide fara mila pe conducatorul altui dojo, o tortureaza pe sotia acestuia, dar in mod inexplicabil o lasa in viata pe fiica lor. Dupa cativa ani, fiica lor, Asano Rin, care a jurat razbunare impotriva celor de la Itto-ryu, il cauta pe legendarul samurai Manji, care la randul sau incerca sa gaseasca o modalitate de a-si rascumpara greselile, accepta sa o ajute pe Rin in misiunea ei personala de razbunare. Cei doi pornesc intr-o lupta periculoasa impotriva unor mercenari insetati de sange si ametiti de iluzia puterii.

Muzica & Grafica:
Opening Theme: "Akai Usagi" by Makura no Soshi
Ending Theme: "Wants" by GRAPEVINE

Grafica nu este unul dintre atuurile acestui anime, lasand de dorit in multe momente, insa pare sa "acopere" astfel destul de bine stilul haotic de lupta. Culorile sunt foarte sumbre, singura culoare vie fiind… rosul sangelui.

Alternative title: Mugen no Junin (Japanese)
Genre: Action, Supernatural
Age Range: Teen (blood and gore)
Number of Episodes: 13
Running time: 30 minutes.

Go Watch it Now! Blade of the Immortal.
Articol publicat pe: bleach.animezup.com.