De Citit : Recomandări

Restaurant chinezesc Templul Soarelui Foisor – deliciosul asiatic

| 09 octombrie

Unul dintre primele restaurante chinezesti din Bucuresti a fost Templul Soarelui. Nu a fost niciodata cel mai bun sau cel mai renumit, dar multa lume alegea sa vina aici la o cina business sau la o petrecere aniversara, datorita faptului ca aici lucrurile nu se schimbau: servirea impecabila, mancarea buna, atmosfera intima si relaxanta. Templul Soarelui Foisor este, in opinia mea, ce are mai bun brand-ul Templul Soarelui Bucuresti – cel mai reusit restaurant al lantului, un must-visit pentru cei carora le place mancarea chinezeasca.
Primul restaurant Templul Soarelui deschis in locatia de pe strada Vasile Lascar a avut un mare succes. Din pacate, cel de-al doilea restaurant, de pe strada Mihai Eminescu, a stricat putin brandul: aici servirea era indiscutabil mai proasta, iar preparatele apareau in portii mai mici si mai putin elaborate. A fost randul celui de-al treilea restaurant Templul Soarelui, deschis acum 1-2 ani in zona Foisorului de Foc sa readuca renumele Templului Soarelui la cotele initiale.
Care-i atmosfera in restaurantul chinezesc Templul Soarelui si cum sta la capitolul design interior?
Decorul restaurantului chinezesc Templul Soarelui Foisor sugereaza inca de la prima privire austeritate, eleganta si curatenie, cuvinte de ordine in cultura chinezeasca. Muzica de fundal specifica creeaza un farmec aparte, facand din restaurantul Templul Soarelui locul ideal in care te poti relaxa la o masa de pranz, departe de stresul de la munca sau de agitatia din trafic. Mesele de sticla si vasele de portelan cu motive chinezesti albastre aduc un plus de eleganta decorului, iar imbracamintea traditional chinezeasca a chelnerilor va face sa uitati ca sunteti in Bucuresti si nu in Beijing. In ceea ce priveste costumatiile ospatarilor din Templul Soarelui Foisor, s-a optat pentru costume traditionale, in combinatii de rosu, auriu, sireturi si desene specifice chinezesti. Nu musai cele mai reusite in opinia mea, dar pot fi clar trecute cu vederea.
Culoarea predominanta atat in cazul portelanurilor in care e servita mancarea, cat si in cazul portelanurilor care compun decorul este albastrul. Desene chinezesti realizate fin si cu bun gust pe vasele existente in restaurant. In restaurant insa, culorile care predomina sunt rosul si galbenul, culorile calde si pline de ospitalitate specifice restaurantelor chinezesti. Mesele sunt de lemn si sticla, iar scaunele negre elegante aduc oarecum mai degraba cu unele de birou, decat cu unele de restaurant. Peretii sunt decorati ici si colo cu motive rosii, asortate cu rosul covoarelor.
Ce mancam si bem bun in restaurantul chinezesc Templul Soarelui?
Ca in orice restaurant chinezesc, puteti alege aperitive sau supe chinezesti, preparate de pui, vita, rata, peste sau porc, orez sau paste chinezesti la sfarsit, urmate de deserturi. Printre paginile meniului puteti gasi pui crocant cu aroma de peste, vita cu portocale, peste randunica, piept de pui cu iasomie, pui cu arome misterioase, salau in sos afumat si multe altele.
Ca recomandari, din ce am incercat, nu trebuie ratat puiul Gualao – pui cu ananas. In rest, clasicele pui cu urechi de lemn, pui cu legume, pui in 7 culori (adica tot cu legume) sunt traditionale si foarte bine preparate.
Cum suntem serviti in restaurantul chinezesc Templul Soarelui?
Servirea este impecabila si prompta, preparatele sunt aduse in timp record – asteptati maxim 20 de minute pana cand ajunge felul principal, iar un aperitiv poate face asteptarea mai dulce. Restaurantele Templul Soarelui se vor a fi din categoria servire impecabila. Prin asta se intelege ca ospatarii sunt foarte amabili, exagerat de politicosi. Din pacate, asta nu inseamna si ca nu sunt stangaci. Am nimerit ultimele trei dati cand am fost in Templul Soarelui un acelasi chelner impiedicat care uita si gresea comenzi, era cat pe aci sa imi puna o farfurie in brate si un ceai pe fata de masa.
Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul chinezesc Templul Soarelui?
Preturile sunt din categoria restaurante chinezesti bucurestene. Un fel principal costa intre 25 si 35 lei, o supa ajunge pe la 15 lei. Per total, o masa pentru doua persoane ajunge la 100-120 lei.
Cand sa mergem la restaurantul chinezesc Templul Soarelui si pentru ce ocazii este potrivit?
Templul Soarelui Foisor este potrivit pentru mese de afaceri si orice tip de intalniri business. La etaj exista si un salon special amenajat pentru discutii private. De asemenea, este un loc expat-friendly, iar faptul ca este vizitat mai mult de alte nationalitati decat de romani vine in sprijinul acestei calitati. Prin urmare, nu ezitati sa va dati in Templul Soarelui urmatoarea intalnire formala la masa de pranz.
Unde gasim restaurantul chinezesc Templul Soarelui?
Daca vreti sa vizitati restaurantul Templul Soarelui Foisor acesta poate fi gasit la adresa str. Dimitrie Onciul nr. 17, iar rezervari pot fi facute la numarul de telefon 0729 883 663.
CoolRank: 9/10
– atmosfera si design: 8.5/10
– meniu: 9.5/10
– servire: 9/10
– preturi: 8.5/10
Articol publicat pe Raluk.ro.