De Citit : Recomandări

Pizzeria Capriciosa. Game, set and match!

| 01 aprilie

Iubitorii mancarurilor italiene se pot lansa cu incredere intr-un adevarat “turneu” culinar la pizzeria Capriciosa din baza sportiva a lui Dinu Pescariu. Spectacolul “sportiv” va fi pe masura asteptarilor.
Si asta pentru ca inainte sa ajungi la destinatie, te astepti, probabil, sa fii nevoit sa inghiti printre serve devastatoare, cu veniri prompte dar decisive ale chelnerilor la fileu, intr-un ritm indracit, de Grand Slam. In schimb, gasesti o atmosfera relaxata, in care iti stabilesti tu insuti tempo-ul si strategia jocului.

Cladirea restaurantului este placuta, joasa, dominata de mari suprafete vitrate si o terasa incapatoare chiar la intrare.

In fata se gaseste un vast loc de parcare, deci nu trebuie sa va faceti griji din acest punct de vedere, singura problema fiind aceea de a putea tine piept, cat de cat decent, asaltului meniului.

Pizzeria Capriciosa are un spatiu pentru nefumatori extrem de luminos, declinat in culori calde, placute, insa sala cu adevarat interesanta este urmatoarea. Dominata in centru de o imensa hota metalica, cu tavan de barne si cu peretii placati cu o faianta patrata de dimensiuni relativ mici, aceasta are ceva special. O karma buna.

De altfel locul e arhiplin, lume buna, multi straini, ce par sa fie angajati in partide de simplu, dublu si chiar dublu mixt, la mesele de lemn cu scaune comode.

Toaletele sunt chic, incapatoare si ornate cu oglinzi de mari dimensiuni.

Serviciul pare sa fie ok, prietenos daca esti de-al casei, iar chelnerii sunt dispusi sa te ajute sa faci alegerea potrivita, ceea ce nu este usor, daca tragem o privire la meniul care, intre timp, a si ajuns pe masa.

Deja prezenta unor sectiuni ca meniu de post sau meniul zilei anunta lucruri serioase, insa, meniul principal este cu adevarat delirant, la fel de complex ca setul de lovituri pe care un mare jucator le stapaneste la perfectiune in incercarea de anihilare a adversarului sau.
Aici insa clientul si bucatarul nu sunt adversari, dar se incing intr-un meci pe cinste, amandoi pasionati fiind de bucatele italiene.

Nenumarate antipasti, dintre care am remarcat antipasto Toscano – 23,6 lei, format din salamuri si jambon din celebra regiune a Italiei, somon marinat cu ierburi fine – 24,2 lei, carpaccio – 21,3 lei sau melanzane alla romana – 17,3 lei, te vrajesc inca din faza de incalzire.

Supe crema de rosii sau dovlecei, de legume cu ciuperci sau de vitel, toate la 12,7 lei, te preiau gata fezandat si continua sa te incante.
Urmeaza o varietate entuziasmanta de pizza, paste si salate, cu preturi intre 17 si 28 de lei, semn ca nu e foarte scump sa “servesti” la Capriciosa.

Lucrurile devin, insa, serioase odata cu aparitia de cealalta parte a fileului a preparatelor din carne si peste, ce iti plaseaza oferta bogata pe lung de linie si te pironesc pe linia de fund, aparent in imposibilitatea de a alege.

Muschi de vita cu nuci, otet balsamic, cartofi si sofran – 36 lei, vitel de lapte la cuptor – 25 lei, piept de pui cu trufe albe, cascaval si sunca – 24,2 lei, ficatei de pui cu porcini – 21 lei, aleg sa te alerge cu forehand-uri puternice pe partea stanga, in timp ce pe dreapta vin backhand-urile preparatelor din peste, executate precis, cu o singura mana.

Pastrav cu hribi la cuptor– 25,3 lei, dorada la cuptor cu cartofi, capere si masline – 67,3 lei sau somon proaspat in sos de piper verde cu cartofi cu rozmarin – 25,3 lei.

La fel de impresionanta este si lista de vinuri, cu un mix complet de vinuri romanesti, intre Tamaioasa Romaneasca – 28 lei si Domaine Ceptura rouge – 149 lei, italiene (Negro Amaro – 38 lei sau Brunello di Montalcino DOCG – 242 lei) si cateva spaniole.
Cu ajutorul chelneritei am stabilit lista confruntarilor si am deschis cu o sformata di spinacci – 17,3 lei, practic mici turte de spanac asezate comod pe o pasta blanda de cascaval si ou si acoperit delicat cu cateva felii transparente dar, oh, cat de aromate. Texturi placute, catifelate si gusturi cremoase ce prevesteau lucruri mari.

Supa crema de dovlecei a continuat linia deschisa de sformata, intr-un festin al gusturilor molcome.
Meciul devenise unul de uzura, cu loburi ce prelungeau placerea si bucate ce faceau toti banii.
Era deja clar ca nu o sa mai apuc desertul, asa ca setul decisiv se invartea in jurul felului principal, somonul cu sos de piper verde si cartofi la cuptor cu rozmarin. Fara surprize, cu un gust excelent, dar sosul comandat s-a dovedit unul rose, cu doar cateva boabe de piper verde. Invaluia carnea eficient, iar cartofii, dulci si nu prea moi, o copletau perfect, chit ca unii, mai clasici in alegere, ar fi preferat cartofi natur.

La final victoria a revenit jucatorilor de la Capriciosa cu 6:4, 6:4, 6:4, scor care arata ca am depus si eu ceva efort in confruntare…

Pro: calitatea bucatelor, ambianta, parcare, preturi
Contra: terasa fara verdeata, zona
Nota mancare: 9,5/10
Nota servire: 9/10
Nota atmosfera: 9/10

Nota finala: 9/10

ADRESA locatiei este: Strada Glodeni 3, Sector 2. Telefon: 0730 900 044.