De Citit : Recomandări

Formatia saptamanii: MAGNUM

| 29 decembrie

Rock de vita veche
Printre cele mai vechi formatii britanice din sfera hard & progressive rock, inca in activitate, se numara si MAGNUM, grup pus pe picioare in 1972, in deja celebrul oras Birmingham, de acolo de au plecat trupe etalon pentru rockul mondial precum Black Sabbath sau Judas Priest.

Solistul vocal Bob Catley si chitaristul Tony Clarkin au fost inca de la inceput cei care au dat impuls din punct de vedere muzical, cei care au mentinut pana in acest moment grupul in viata.
Si tot cei doi sunt si acum cei care au conceput in buna masura materialul discografic cu numarul 22, numit The Visitation, prevazut sa apara pe 17 ianuarie 2011.

Astfel, avem de-a face cu un album tipic pentru Magnum, unde elementele hard rock sunt presarate cu faze progresive, totul avand acel touch melodic, care da produsului un feeling aparte.
Magnum nu mai are imaginatia din perioada de glorie, anii ’80, dar a gasit resurse sa conceapa 10 noi compozitii ce suna bine si care atrag fanii rockului de buna calitate.
Acest nou album este dovada ca Magnum inca mai are cate ceva de oferit din punct de vedere muzical si faptul ca anul viitor are in plan si organizarea unui turneu de prezentare al discului arata ca nu si-au spus ultimul cuvant.
Anii ’80 au fost cei care au scos in fata la nivel mondial acest grup britanic extrem de placut si cei care asculta acest tip de rock isi mai aduc aminte cu placere de excelentele albume Kingdom Of Madness din 1978, On A Storyteller’s Night din 1985 si Vigilante din 1986.
Magnum a fost intotdeauna un grup rafinat, cu o muzica bine gandita si care, pe fiecare album, a scos in evidenta o balanta echilibrata intre latura heavy si cea melodioasa.
In zilele noastre, multi nu mai asculta astfel de sonoritati, considerate a fi batranesti, dar noul album, The Visitation, merita luat macar o singura data in calcul, dupa care o sa descoperiti ca britanicii au stiut si acum sa produca o muzica placuta, un rock cum nu prea se mai face in secolul 21 si care merita apreciat pentru calitatea si sinceritatea lui.
Citeste si:
– Formatia saptamanii: JAMES LABRIE;
– Formatia saptamanii: TANKARD;
– Formatia saptamanii: SEVENTH VOID.