De Citit : Știri

Romania si-a ales reprezentantii pentru Competitia Mondiala de Barista de la Londra

| 07 mai

SCAE ROMANIA (Asociatia de Cafea de Specialitate din Romania) a organizat in premiera la Bucuresti, sub licenta Asociatiei Europene a Cafelei de Specialitate, Concursul National de Barista.
Competitia s-a desfasurat la Hotel Capital Plaza in perioada 28-30 aprilie si a avut ca scop desemnarea celor mai buni preparatori de cafea din tara noastra cu scopul declarat de a forma echipa ce va reprezenta Romania la etapa mondiala din Londra, 23-25 iunie 2010.

Concursul a avut trei sectiuni ce s-au desfasurat in zile diferite, fiecare dintre ele desemnandu-si castigatorii in urma unei competitii extrem de stranse. Fiecare dintre sectiuni s-a bucurat de sprijinul financiar si nu numai al partenerilor nostri carora le multumim si pe aceasta calea, o data in plus.

Prima zi a fost dedicata sectiunii Coffee in Good Spirits si a debutat cu o scurta conferinta de presa in care am avut ocazia sa ne cunoastem partenerii din presa, fara de care acest eveniment nu ar fi ajuns la publicul tinta.
Brandul de cafea Dolce Nera, siropurile Monin, Trus Horeca si Rancillio(masini de cafea profesionale) au oferit sprijinul lor, pentru desfasurarea acestei sectiuni.
Ocupantul primului loc, MARIUS MOROSANU din partea brandului de cafea Moak va reprezenta Romania la Londra. Celelalte doua castigatoare sint Simona Ilie din Brasov si Floriana Vlaicu din Timisoara, insa fiecare dintre concurenti se poatea considera castigator in urma acestei experiente.

Cea de-a doua zi a competitiei a oferit cel mai frumos spectacol pentru cei prezenti deoarece concurentii s-au intrecut in a face cele mai deosebite desene in ceasca de cafea pentru sectiunea de Latte Arte. Pe langa laptele Milli si crema de lapte Completa, oferite de partenerii nostrii de la Friesland Campina, concurentii au avut la dispozitie siropurile 1883 Routin, cafeaua Moak si espresoarele La Spazziale.
Ocupantii primelor trei locuri sunt: Ion Anghel locul 1, Gaal Istvan- Julius Meinl- locul 2, Petre Mares- Molinari Caffé – locul 3.

Data de 30 aprilie poate fi considerata cea mai asteptata deorece a fost ziua dedicata World Barista Championship, cea mai importanta si cea mai complexa sectiune a concursului. Juriul a avut o misiune extrem de grea avand in vedere faptul ca, desi este cea mai dificila parte a concursului, a avut cel mai mare numar de inscrisi ceea ce denota interesul crescut al baristilor de a-si demonstra pregatirea si talentul. Asadar, Petre Mares, ocupantul primului loc, Paul Ungureanu, locul doi si Marius Gheorghian, locul trei sunt castigatorii WBC, sectiune ce s-a desfasurat cu sprijinul nepretuit al Julius Meinl, La Spazziale si brandul de siropuri 1883 Routin.

Compania La Fantana, lantul de restaurante La Mama si Brita Romania (filtre dedurizatoare) au fost alaturi de noi in toate cele trei zile ale concursului prin serviciile si produsele, pe care ni le-au pus la dispozitie cu entuziasm.

Asadar, Anghel Ion, Petrisor Mares si Marius Morosanu vor reprezenta Romania la competitia mondiala de la Londra, intre 23-25 iunie 2010.