Locuri : Teatre

Teatrul National I. L. Caragiale

Teatrul National I. L. Caragiale – TNB, considerat cel mai mare teatru din Romania, este institutie publica de spectacole, de interes national, teatru de repertoriu, cu personalitate juridica, aflata in subordinea Ministerului Culturii si Cultelor.
Teatrul dispune de trei sali de spectacole, Sala Mare, Sala Amfiteatru, si Sala Atelier si se afla situat in Piata Universitatii.
Obiectivul principal il constituie promovarea valorilor cultural-artistice, autohtone si universale, pe plan national si international. Activitatea teatrului este organizata pe principiul stagiunilor, stagiunea teatrala incepand, de regula, la data de 15 septembrie a fiecarui an.
De la inceputurile sale, Teatrul National a fost un mediu cultural unde s-a putut crea o dramaturgie nationala, unde publicul a fost familiarizat cu cele mai noi si mai interesante scrieri dramatice universale, unde s-a afirmat intaia scoala de regie romaneasca si unde s-au format generatii de mari actori, de drama si de comedie.

In actuala etapa a lucrarilor de reconstructie a Teatrului National „I.L.Caragiale", lucrari care au demarat in data de 15 martie 2011, salile teatrului functioneaza in regim normal si toate spectacolele se desfasoara conform programului anuntat saptamanal. Intrarile de acces catre salile teatrului raman cele cunoscute.

Incepand de vineri, 1 aprilie, ora 10.00, Agentia de Bilete a Teatrului National s-a mutat pe latura opusa a cladirii, in spatele ArCuB, deasupra Cafenelei Actorilor, langa intrarea la Sala Atelier si TNO, in fostul sediu al agentiei de Mica publicitate Romania Libera (Intrarea dinspre Str. Batistei). Orele de functionare raman neschimbate.

Totusi, din cauza santierului accesul autoturismelor in parcarea din fata teatrului nu mai este permis.

Programul agentiei:
Luni:10.00 – 16.00
Marti-Duminica inclusiv: 10.00 – 19.00
Pretul Biletelor variaza de la spectacol la spectacol si poate fi gasit pe pagina spectacolului respectiv in sectiunea Teatru.