De Citit : Editoriale

Povesti cu finalizari fericite

| 19 decembrie

Stimati telespectatori, avem un numar baban de 24-Fun, extins pe o bucata mai mare de timp ca sa prindem live si sfarsitul lumii, si Craciunul, plus Revelionul si Boboteaza. Pentru ca e libertate in tara si toata lumea e libera de munca. Deci sa ne petrecem. Dintre toate megaevenimentele de mai sus cel mai indicat ar fi sa ne luam la tranta cu Revelionul pentru ca e cel mai in vana si mai plin de finaluri fericite. Sau din contra.
Acum o sa mergem mai mult pe „din contra“ cu sfaturi utilitare, bune pentru capul greu de la licori si matu’ zapacit de cele 30 de feluri de mancare consumate. Asadar retete de revenire, sa va repunem in forma. Pentru inceput luati 5-10 masline verzi cu zahar, fierbeti tot vreo 10 minute intr-un litru de apa si apoi beti. Daca nu trece, faceti un suc de mandarine. Sunt si pastile care va pot scoate din boala: Digestfort, Smecta, banala Aspirina, fratele Paracetamol, stravechiul Algocalmin, si inevitabila dar atat de minunata vitamina C. Ceaiul de anghinare te pune repede pe picioare sau din nou pe baut, sticla e la tine, tu golesti.
Am insista insa tot pe retetele alea traditionale: potroacele strabune, borsul pe stomacul gol dimineata, muraturile eco, multa apa rece plus berea de dregere. Intr-un final, mancati ceva gras! Nu dati, cica un mic dejun format din alimente grase e cea mai tare solutie. Hidratii de carbon din painea prajita, proteinele din oua si grasimea din carnati iti gonesc mahmureala. Omleta cu costita e ideala dar mai suporti asa ceva dupa tonele de caltabos, sarmale sau salata boeuf date pe gat noaptea trecuta?! Pana la urma criza (politico-financiara) te trezeste si din morti dar dintr-o amarata de betie. Hai Revelion fericit! Ne revedem in 2013 pentru un nou sezon de 24-Fun. La Multi Ani!