Locuri : Muzee

Muzeul National Filatelic

Muzeul National Filatelic, inaugurat la 1 octombrie 2004, este amplasat in incinta fostului Palat al Postelor, actual sediu al Muzeului National de Istorie a Romaniei de pe Calea Victoriei nr. 12. MNF ocupa o suprafata de peste 600 mp, cuprinde trei sali de expunere, oferind iubitorilor de filaltelie si tuturor pasionatilor de cultura piese din tezaurul Postei Romane.

In Sala George Lahovary (semnatarul din partea Romaniei al actului de fondare a Uniunii Postale Universale, in 1874) este expusa o parte a celor peste 11 milioane de timbre din patrimoniul Postei Romane. Printre piesele rare se regasesc celebrele Cap de Bour emise in 1858 si Carol I cu favoriti, care dateaza din perioada 1866-1872.

Sala Dimitrie C. Butculescu (presedintele fondator al Societatii Filatelice Romane) gazduieste expozitii temporare. Sunt expuse, totodata, medalii obtinute de Posta Romana la expozitii filatelice interne si internationale.

In sala Cezar Librecht (primul director general al postei si telegrafului din Moldova si Muntenia) pot fi admirate diferite obiecte postale datand din a doua jumatate a secolului al XIX-lea si prima jumatate a secolului al XX-lea, ce ilustreaza evolutia Postei Romane in aceasta perioada.