Locuri : Altele

Strada Arthur Verona

Demarat in primavara anului 2006, „Art Delivery – Strada Arthur Verona este strada ta!” a fost primul eveniment urban care si-a propus sa atraga atentia riveranilor, a locuitorilor orasului in trecere prin zona centrala, dar si a autoritatilor locale asupra notiunii de „traseu cultural”. Ales si propus datorita zestrei exceptionale de repere culturale si arhitecturale, de identitate istorica si memoriala, traseul Arthur Verona, de la Scoala Centrala pana la Ateneul Roman, isi propune valorificarea acesteia precum si convertirea peisajului urban in peisaj cultural.

Astfel, prin inchiderea temporara a circulatiei auto, pe strada amplasata intre Libraria Carturesti si Cinematograful Patria s-a amenajat, cu ajutorul unui parteneriat dintre sectorul public si cel privat, un spatiu deschis, o zona vie de comunicare, solidaritate comunitara, contact si experiment artistic. Timp de doua zile s-au desfasurat in plina strada diverse activitati, de la ateliere pentru copii, expozitii, happening-uri, pana la concerte si proiectii de filme documentare.

Evenimentul a fost organizat de Libraria Carturesti si de Ordinul Arhitectilor din Romania in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, Primaria Sectorului 1, Primaria Sectorului 2 si cu sustinerea a numerosi voluntari, fie ca au fost institutii, asociatii sau persoane fizice.

Este un eveniment non-profit si de responsabilizare sociala care si-a propus sa puna in evidenta rolul spatiului public, al importantei culturii si al memoriei istorice in dezvoltarea durabila a orasului.

Vezi cine a fost pictorul Arthur Verona