Locuri : Altele

Centrul Vechi al Bucurestiului

In zona cunoscuta astazi sub numele de Centrul Vechi (zona cuprinsa intre Splaiul Independentei, Bd. I.C. Bratianu, Calea Victoriei si Bd. Elisabeta la care se adauga alte cateva stazi adiacente) Bucurestiul ofera astazi un amestec de mahala, case vechi din ultimele doua secole, cateva cladiri amenajate modern (dar pastrand spiritul vintage), o multime de terase (vara), cateva magazine care amintesc de vechea traditie comerciala a acestei zone.

Incercarea de reamenajare a zonei (reabilitarea infrastructurii si refacerea unor cladiri monument) a imbunatatit partial lucrurile insa rezultatele au ramas inca departe de ceea ce reprezinta aceasta zona ca potential turistic, comercial, urbanistic etc.

Unele dintre numele strazilor din zona amintesc de vechile manufacturi (aici se aflau cuptoarele fierarilor, cuptoarele mesterilor olari, atelierele tabacarilor, cojocarilor, croitorilor, casele negustorilor). Cea mai cunoscuta strada, Lipscaniul de astazi, este atestata documentar inca din 1589 iar numele se pare ca i se trage de la negustorii veniti aici sa-si desfaca marfurile de la Leipzig (Lipsca). Sursa foto: http://4.bp.blogspot.com