Evenimente : Teatru

Textul inainte de toate – Doru Motoc

Textul, înainte de toate
de Doru Moțoc

Regia: Mihai Lungeanu

Distribuția : Regizorul – Sebastian Vâlcea
Actorul – Cristi Dionise
Actrița – Raluca Grumăzescu
Tanti Gherghina – Claudia Drăgan

Sunet : Rareș Zimbran

Prima producție a Echipei Teatrului Portabil este o piesă despre lumea teatrului, sau lumea din teatru, acel micro-univers care va exercita mereu, asupra publicului, ofascinație de netăgăduit.
Lumea oamenilor de teatru a rămas aceeași, chiar dacă actorii și regizorii contemporani își desfășoară activitatea în spații neconvenționale, lipsite de grandoarea vechilor scene italiene, iar spectacolul nu se mai devoalează de după cortine grelede catifea roșie. Pentru că baza teatrului, de fapt, o constituie tot relațiile interumane: relația între regizor și actor, între actor și public, între regizor și staff-ul tehnic ș.a.m.d. Iar relațiile din lumea teatrului au acel specific al lor, savuros si boem, incitant, plin de intrigi și de pasiuni ascunse.
Dar să revenim la acțiunea piesei: Gelu, un tânăr regizor, purtat de ambițiile specifice unui început de carieră, montează, într-un teatru de provincie, o piesă cu tematică actuală, contemporană, cu titlul… dar să nu divulgăm mai mult! Să lăsăm să vorbească textul, înainte de toate!

Durata: 1h 15
Preț bilet: 25 lei