Evenimente : Spectacole

Un minut de dans sau Uf!!! – FNT

Un minut de dans sau Uf!!! – FNT, vineri, 21 octombrie 2016, de la ora 19:00, la Teatrul I.L. Caragiale, Sala Studio.

De Gigi Căciuleanu.

Scenografie: Gigi Caciuleanu;
Muzica originală: Paul Ilea;
Light design: Cristian Petru Simon;
Coregrafie: Gigi Caciuleanu;
Regia: Gigi Caciuleanu.

Durata: 1 h 5 min / Pauză: Nu.

Spectacol prezentat în cadrul Festivalului Național de Teatru.

Producție: Gigi Căciuleanu Romania Dance Company; Fundația Art Production & Asociația Global Art, în parteneriat cu Teatrul mIc, București.

Spectacol de dans-laborator

„Montarea piesei coregrafice este aproape terminată. Nu lipseşte decât un minut de dans, înainte de partea finală. Acest minut de dans, coregraful îl va re-inventa, la fiecare spectacol, în prezenţa publicului. Iar protagoniştii, compozitorul muzicii şi cuplul de dansatori vor trebui să „facă faţă”, să se adapteze în „stare de urgenţă”, fanteziei sale de moment, trebuind să memorizeze partitura coregrafică şi bineînţeles pe cea muzicală, inventate ambele în ultima clipă, s-o integreze şi s-o interpreteze cât se poate de bine, pentru a putea prezenta imediat publicului piesa în forma sa finală. La fiecare reprezentaţie, coregraful şi compozitorul vor fi nevoiţi să-şi pună picioarele în apă rece pentru a produce de fiecare dată, în prezenţa publicului, complet altceva.

Muzica îi apartine „omului orchestră” Paul Ilea (Sensor / Kult Studio), căruia coregraful i-a cerut să plece de la temele cele mai cunoscute şi populare ale colegului său întru muzică şi „trăsnăi”, Wolfgang Amadeus Mozart. Dar să le dezvolte apoi în felul său cu cât maimultă „drăgăstoasă ireverenţă”. Întreg spectacolul este conceput de fapt în jurul complicatului şi deseori „nebunului” proces creator necesar pentru a obţine chiar şi un singur minut de dans. Datorită acestei improvizaţii de fiecare seară pentru a crea un minut de dans, spectacolele vor deveni cât se poate de diferite unul de celălalt… și, prin urmare, fiecare spectacol va fi unic. O re-creaţie de fiecare seară, pentru spectator… Chinurile creaţiei pentru artişti! Uf!!!”     (Gigi Căciuleanu)