Evenimente : Spectacole

Trilogia stereoscopica

Trilogia stereoscopica, un spectacol exceptional ce face parte din cadrul Festivalului Naţional de Teatru, se va juca duminica, luni si marti respectiv 31 octombrie, 1 & 2 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Ronda a Centrul National al Dansului.
In fiecare seara, trilogia va avea cate 9 reprezentatii, la urmatoarele ore: 19.00, 19.20, 19.40, 20.00, 20.20, 20.40, 21.00, 21.20, 21.40.
Reprezentatiile care fac parte din Trilogia stereoscopica – In the Flesh, The Revery Alone si Tango de Soledad – implica o forma speciala de proiectie 3D care dau privitorului senzatia ca imparte spatiul, intr-un mod intim, cu dansatorii.
Billy Cowie alege indraznet diverse spatii de proiectie: podeaua, cand imaginea dansatoarei se amesteca printre spectatori sau tavanul, cand publicul are senzatia ca dansatoarea sta prinsa deasupra capetelor lor, intr-un echilibru sensibil. Imbina elemente de teatru, film, poezie, muzica, pentru a realiza mici bijuterii de arta vizuala, spectacole surprinzatoare si sensibile.
Tango de Soledad
Regie, coregrafie, muzica, text: Billy Cowie
Danseaza: Amy Hollingsworth
Violoncel: Wei – Tsen Lin
Voce: Clara Garcia Fraile
Concept ambiental: Silke Mansholt
Costume: Holly Murray
Light design: Adam Hooper
Director de productie: Victoria Melody
Spectacol realizat de South East Dance, Esmee Fairbairn Foundation, Jerwood Charitable Foundation, cu sprijinul Arts Council England

In the Flash
Regie, coregrafie, muzica, text: Billy Cowie
Concept ambiental: Silke Mansholt
Danseaza: Sara Popova
Spectacol realizat cu sprijinul: Arts Council England si Universitatea din Brighton / Facultatea de Arte si Comunicare
Spectacol distins cu Premiul I la IMZ International Dance Screen Festival 2007 de la Haga.

Revery Alone
Regie, coregrafie: Billy Cowie
Danseaza: Eleonore Ansari
Durata: 16 min (fara pauza)
Acest program este sprijinit de British Council Romania, in cadrul proiectului international New Work New Audiences.
Billy Cowie este coregraf, compozitor si realizator de film. Lucreaza in principal in zona spectacolului de teatru-dans, a proiectiei de dans si a instalatiei. Impreuna cu Liz Aggiss a realizat peste 20 de spectacole sub denumirea de Divas Dance Theatre, companie cu care a devenit cunoscut in Europa. Sandler’s Wells Theatre si Victoria and Albert Museum din Londra, EMPAC din New York sau Bargate Gallery din Southampton sunt spatii cunoscute dedicate artei contemporane care l-au avut ca invitat pe Billy Cowie. De asemenea, importante festivaluri de dans sau film se intrec sa-i prezinte si sa-i premieze lucrarile (Shoot Festival – Suedia, IMZ Festival – Austria, Cinecity Festival – Marea Britanie, Temps d’Images – Germania). Routledge a publicat in 2006 volumul Anarchic Dance dedicat muncii celor doi coregrafi.