Evenimente : Spectacole

Spectacolul „Maria“ @ Parcul Crangasi

Spectacolul „Maria“ – Opera Comica Pentru Copii, in Parcul Crangasi, Sambata 13 iulie si Duminica 14 iulie, de la ora 19.00.
adaptare dupa musicalul „Sunetul Muzicii“
Sunetul Muzicii – cel mai indragit si mai cunoscut musical al tuturor timpurilor – este adaptat intr-o forma mai scurta, special pregatita pentru micii spectatori, pe scena OPEREI COMICE PENTRU COPII. Sub titlul MARIA, preluand numele personajului principal – tanara bona care trebuie sa aiba grija de cei sapte copii ai familiei von Trapp – spectacolul este o sarbatoare a muzicii, o ocazie a reintalnirii cu slagare care ne-au incantat copilaria tuturor: "Do-Re-Mi", "Edelweiss", "My Favorite" (Lucrurile mele preferate), cantecul care a dat si titlul musicalului – "The Sound of Music" (Sunetul muzicii) s.a.

Compus in anul 1959 – pe muzica lui Richard Rodgers, versurile lui Oscar Hammerstein II si cartea scrisa de Howard Lindsay si Russel Crouse inspirata de fapte si personaje reale – musicalul a facut istorie in intreaga lume, de la premiera originala pe Broadway in acelasi an si culminand cu celebrul film realizat in 1965 cu Julie Andrews and Christopher Plummer, care a primit cinci premii Oscar.
In zilele de luni 3, 10, 17 iunie si marti 11, 18 iunie, de la orele 11.00 si 13.00, frumoasa poveste a Mariei va prinde viata pe scena OPEREI COMICE PENTRU COPII. In rolul titular o veti intalni pe Oana Serban, o tanara de mare talent. Alaturi de ea, printre artistii reuniti in distributie ii veti aprecia pe Sidonia Nica, Ramona Vornicu, Ion Marinescu, Diana Stancu, Valentino Tiron, Livia Taloi, Alexandra Stanescu, Lucia Racoveanu, Claudia Iagar, Ionut Birjovanu, Evelina Gheorghe, Carla Oncescu, Stefania Bratovici, Luca Marinescu, Jennifer Dumitrascu, Luca Petre, Ana Manarcescu.
Regia spectacolului este semnata de BRENDA PETRE, director artistic al asociatiei CONTRAPUNCT, artist dedicat evenimentelor si spectacolelor cu si pentru copii. Scenografia ii apartine Vioricai Petrovici, iar ilustratia muzicala este realizata de Achi.