Evenimente : Spectacole

Pleine Lune

Pleine Lune, miercuri, 25 mai 2016, de la ora 20:00, la Teatrul National I. L. Caragiale, Sala Atelier.

Un spectacol de Gigi Căciuleanu prezentat de Karma Dance Project – Paris.

Miercuri, 25 mai 2016, orele 20:00 vă invităm la un spectacol extraordinar de dans contemporan prezentat de Karma Dance Project – Paris, la sala Atelier a Teatrului Național București.

Spectacolul prezintă trei creaţii ale coregrafului Gigi Căciuleanu.

Bogatul său drum artistic este plin de vitalitate, universul său revelând atât forţa cât şi fragilitatea fiinţei umane cu ale sale zone de umbră și lumină.

Dansatorii săi, a căror tehnică este cultivată cu tot atâta grijă pe cât este şi sinceritatea propriei lor personalităţi, creează o legatură emoţională cu publicul. Rezultatul este o invitaţie atât la gândire cât şi la o răscolire a nebuniei umane, iar teatrul său coregrafic ne aduce aminte că dansul şi viaţa sunt unul şi același lucru.

Spectacolul se deschide cu piesa CinQ (Cinci), pe muzica lui W.A. Mozart.

Aidoma celor cinci instrumente, gândite parcă de Mozart ca fiind nişte personaje multifaţetice, dansatorii reprezintă nu numai primele cinci cifre aritmetice, dar şi cinci personalităţi diferite, pe cât de versatile pe atât de complexe,.

Muzica şi permutarea numerică (<2+2+1>, <(2×2)+1> sau <22+1>…) sunt traduse in coregrafie, făcând ca această abstractă perfecţiune aritmetică, să-şi găsească un contrapunct coregrafic în câte ceva din concretele imperfecţiuni umane. Să nu uităm că de la cifra 5, provine şi expresia de chintesenţă. Gândul ne mai poate duce însă şi la un al cincelea element, cel care lipseşte în cultura noastra europeană şi care le completează pe celelalte …

O creaţie pentru cinci dansatori: Stéphanie Chatton, Alice Valentin, Ikki Hoshino, Olivier Lefrançois, Daniel Victor Pop. Durata 35’. Data creaţiei: 2015.

Piesa centrală, Pleine Lune (Lună Plină), explorează oniricul capabil să facă de aşa natură încât, pe timpul unui vis, totul să devină posibil. Într-o noapte cu lună plină, visele pot fi la fel de reale ca şi luna… la fel de îndepărtat de ireale ca şi stelele… Momente ieşite din comun în care două fiinţe se pot pierde, sau regăsi.

O creaţie pentru doi dansatori: Alice Valentin şi Daniel Victor Pop. Durata 18’. Data creaţiei: 2013

În finalul programului, compania va dansa piesa QuadriX, pe o muzică scrisă de compozitorul francez Erwann Kermorvant. În accentele sale dramatice, care ne pot aminti de atmosfera filmelor lui Hitchcock, evoluează patru personaje.

De la zâmbetul amuzat la o seriozitate dusă până la extremă, acestea se vor infrunta intre ele, jucând adesea jocul seducţiei; lăsându-ne prinşi in vârtejul unui conflict inspirat de scena vieţii…

O creaţie pentru patru dansatori: Stéphanie Chatton, Alice Valentin, Ikki Hoshino şi Daniel Victor Pop. Durata 23’. Data creaţiei 2012

Muzica de: W. A. Mozart, Erwann Kermorvant și folclor tradițional românesc.