Evenimente : Spectacole

Paharelul cu nectar

Paharelul cu nectar, sambata, 12 noiembrie 2016, de la ora 11:00, la Teatrul Elisabeta.

Tip spectacol: musical pentru copii si intreaga familie. Durata: 1h (fara pauza). Premiera.

Preturi bilete: 35 lei(copii); 45 lei (adulti).

Teatrul Elisabeta prezinta in premiera nationala noua productie, “Paharelul cu nectar”, un musical pentru copii si intreaga familie. Teatrul Elisabeta isi dezvolta portofoliul de productii de succes, cu un spectacol inedit in regia lui Stefan Ruxanda, dupa textul lui Valeriu Anania. Prima productie dedicata intregii familii, corespunde unui nivel ridicat de performanta artistica atat din punct de vedere al interpretarii cat si din punct de vedere al muzicii live, fiind inspirata de productii similare de pe West-End sau Broadway. Decorul fantezist si inedit, muzica special conceputa pentru acest spectacol, costumele desprinse din basme, jocul actoricesc desavarsit fac din “Paharelul cu nectar” una dintre cele mai elaborate productii musical din Romania dedicate prichindeilor de toate varstele.

“Paharelul cu nectar” este prima piesa de teatru scrisa de Valeriu Anania, unul dintre cei mai straluciti exponenti ai teatrului poetic romanesc. Aceasta fantezie muzicala pentru copii si parinti are un pronuntat caracter educativ si moral, aducand in prim-plan virtuti ca: harnicia, corectitudinea, frumusetea sufleteasca, generozitatea, delicatetea, eleganta. Personajele ca din desene animate prind viata prin intermediul unor actori savurosi precum Doina Antohi, Cristiana Ionita, Ada Dobrea, Vlad Galatianu, Bogdan Durlicioiu, Stefan Ruxanda si Catalina Dumitrascu (9 ani).

Piesa de teatru „Paharelul cu Nectar” este scrisa in versuri, intr-un limbaj poetic deosebit de frumos ce aduce in atentia micilor spectatori lumea multicolora a gazelor si a florilor. Frumusetea, bunatatea si harnicia castiga intotdeauna in universul mic al inaripatelor bazaitoare. Margaretele, Macii, Fluturii, Greierii si alte fiinte delicate sunt cateva dintre personajele carora Valeriu Anania le imprumuta comportamente specific umane. Acest univers de poveste pentru cei mici dar si pentru cei mari, reuseste sa bine dispuna cu replicile pline de haz, sa surprinda cu jocul scenic exploziv, sa incante cu ritmurile melodice special concepute pentru aceasta. „Păhărelul cu Nectar”  nu este doar un spectacol pentru copii, este un spectacol memorabil ce ii va incanta si pe cei mici si pe cei mai mari; este un spectacol inedit pentru intreaga familie.

Aurel Sasu, critic si istoric literar, afirma despre textul lui Valeriu Anania faptul ca: “Paharelul cu nectar, este una dintre cele mai frumoase, dintre cele mai superbe parabole care s-au scris in cultura romana. Si nu numai in literatura pentru copii. Un prim nivel de semnificatie al acestei carti ar fi faptul ca frumusete pe dinafara e trecatoare, frumusetea de cuget e eterna.”

Spectacolul este recomandat copiilor incepand cu varsta de 3 ani. Muzica este compusa de Eugen Dan Drăgoi; scenografia si costumele de Anca Cernea iar regia de Stefan Ruxanda.