Evenimente : Spectacole

No.1 High Park Address & Nostalgie

In cadrul proiectului Dans la Odeon, coordonat de Razvan Mazilu.
TEATRUL ODEON – SALA STUDIO
Teatrul Odeon a lansat în luna octombrie 2001 programul Dans la Odeon, care îsi propune sa aduca în atentia publicului arta dansului profesionist din Romania si de pretutindeni.

Coordonatorul acestui program este balerinul si coregraful Razvan Mazilu, consultant artistic al teatrului. În stagiunea 2001-2002, Dans la Odeon a îmbracat forma unor Gale extraordinare ale dansului desfasurate lunar. Astfel s-au întalnit pe scena Odeonului coregrafi si dansatori din generatii diferite, cu stiluri foarte diverse, prim balerini ai teatrelor de balet sau dansatori independenti, actori, muzicieni, artisti de circ.

Aceste evenimente unice au însemnat pentru spectatori o întalnire fericita cu dansul cult, o descoperire a unor valori poate mai putin aflate în prim planul peisajului cultural romanesc. Principalele coordonate ale acestor spectacole s-au dorit a fi în primul rand varietatea de genuri si stiluri coregrafice aduse împreuna pe aceeasi scena, în aceeasi seara, dar si interdisciplinaritatea artistica – întalnirea dintre dans, teatru, muzica, arte plastice – semn al racordarii la epoca postmoderna în care traim.

Datorita afluentei mari a publicului si reactiilor entuziaste ale mass-mediei, Teatrul Odeon considera ca scopul principal al proiectului – promovarea artei coregrafice romanesti – a fost atins cu succes.

În anul teatral 2002-2003 au fost realizate trei premiere (Dans la Odeon.1, Dans la Odeon.2, Dans la Odeon.3), spectacole coupe incluse în repertoriul curent al teatrului. În stagiunea 2003-2004 proiectul a continuat cu Portretul lui Dorian Gray, dramatizare dupa Oscar Wilde, un spectacol de teatru-dans, în regia lui Dragos Galgotiu; coregrafia si interpretarea Razvan Mazilu.

În stagiunea 2005-2006, Teatrul Odeon a produs un spectacol de tango-uri argentiniene, în coregrafia lui Razvan Mazilu si regia lui Alexandru Dabija – Un Tango mas. Aceeasi echipa de creatori a realizat în stagiunea 2006-2007 spectacolul Block Bach. Umbre de lumina, un one man show Razvan Mazilu este spectacolul de dans al stagiunii 2007-2008, coregrafia si scenografia fiind semnate de Philippe Tréhet (Franta).