Evenimente : Spectacole

Lacul Lebedelor – TEATRUL MUNICIPAL DE OPERA SI BALET DIN KIEV

Ansamblul de balet a Teatrului municipal din Kiev- este un colectiv vestit in lume. A fost fondat in 1980 de celebrul coregraf din fosta URSS Vahtang Vronskii, sub titlul BALETUL CLASIC DIN KIEV.
In anii 1989-2005 colectivul a fost condus de marele maestru al baletuliui ucrainean , laureat a premiului Vatlav NejinskyI a Academiei franceze de dans,laureat a diferitor concursuri internationale de balet, artist a poporului din URSS Valerii Covtun (1944-2005). Din 2005 maestru de balet al trupei este Victor Litvinov
Principala directie a activitatii artistice este indreptata spre popularizarea si pastrarea celor mai faimoase balete clasice si crearea noilor productii.
In repertuarul colectivului sint mai mult de 30 de balete, si diferite programme de concert.
ca Lacul Lebedelor, in versiunea maestrului V.Kovtun, Spargatorul de nuci,Frumoasa din padurea adormita de P.Ceaikovski,Giselle de A. Adam, La Baiyadere, Don Quijote, de
L. Minkus,Cenusereasa ,Romeo si Julieta de S. Prokofiev,Bolero de Ravel,
Spartacus de A. Haciaturean , Carmen-suite de J. Beze, Carnavalul animalelor de
C.Saint-Saens, Maugli de A. Gradski, e.t.c
In componenta colectivului sint mai mult de 60 de dansatori , absolventi a diveritor scoli de balet din KIEV, MOSCOVA, SANT –PETERSBURG si alte orase. Prim solistii, solistii colectivului –sint artisti tineri, talentati, , laureati a concurselor internationale. Pe parcursul anilor colectivul a participat la fetivaluri de dans,a fost in turnee peste hotare.

Director artistic a Baletului Clasic din KIEV este Tatyana Borovic.