Evenimente : Spectacole

Iva Bittova @ Teatrul Odeon

Iva Bittova @ Teatrul Odeon – SALA MAJESTIC – Miercuri, 02 octombrie 2013, de la ora 19.00
In cadrul festivalului Soundczech

„Rafinata si bruta, pasionata si retinuta, ea are sufletul unui tigan, vocea unui trubadur si mintea unui geniu”, scria US National Radio despre cantareata ceha Iva Bittová cu ceva timp in urma. De atunci, concertele ei au umplut Carnegie Hall si marile sali din jurul lumii, pentru a ajunge acum si in Romania.
„Nu exista nimeni pe scena muzicala ceha la acelasi nivel”, spune René Kubášek, directorul Centrului Ceh, organizatorul festivalului Soundczech.
Iva Bittová, cantareata si violonista, cu un stil muzical greu de incadrat intr-o categorie, va avea doua concerte in Romania: in Bucuresti, pe 2 octombrie la Teatrul Odeon si in Timisoara, pe 3 octombrie, la Sinagoga din Cetate.
In concertele sale unice, Bittová canta la vioara, interpreteaza vocal si joaca, simultan, pentru a crea bucati care au fost descrise ca „atat de intime si de personale, incat aproape ca ii simti respiratia in ureche”. Compozitiile si improvizatiile sale sunt abstracte si in acelasi timp cu radacini in muzica tiganeasca din satele din Moravia, unde cantareata si-a petrecut perioada in care s-a format, si in cea clasica. Dezinhibata si neafectata, Iva Bittová canta intr-o poezie senzuala, ferventa si evocativa. Este singurul artist ceh care poate sa umple atat subsolurile underground cat si Carnegie Hall din New York.

www.bittova.com

Concertul face parte din programul SOUNDCZECH, un festival de muzica ceha contemporana organizat de Centrul Ceh si sustinut de Staropramen. Biletele costa 26,50 lei si 12,72 lei si pot fi achizitionate atat de la casa de bilete cat si online de pe site-ul teatrului Odeon.