Evenimente : Spectacole

Dance Beyond Borders

Spectacolul de dans Dance Beyond Borders de la la CNDB, din cadrul eXPLORE Dance Festival va avea loc sambata, 9 octombrie 2010, de la ora 20:00. Piesa propune un parcurs prin patrimoniul dansului universal.
Vreau sa explorez tipuri diverse de dans, deopotriva avangardiste sau rezultat al unor traditii stravechi, si sa le confrunt. Astfel, Isadora Duncan o va infrunta pe vrajitoarea cabaretului, Valeska Gert, iar miscarile percutante ale lui Mary Wigman ar putea fi comparate cu cele ale ansamblului care acompaniaza Baris Tunggal, un dans razboinic ritual din Indonezia.
Julia Cima a absolvit Conservatorul National Superior de Muzica si Dans din Paris. A lucrat cu coregraful Boris Charmatz si cu asociatia Edna intre 1995-2007. In aceeasi perioada a mai dansat cu Odile Duboc, Myriam Gourfink, Alain Michard, Benoit Lachambre, Elisabeth Schwartz, Laure Bonicel si Mathilde Monnier. Julia Cima a creat prima sa coregrafie, Visitations, in 2005. Si-a continuat munca de coregraf raspunzand invitatiei lui Guy Walter (director al companiei Subsistances din Lyon) cu tripticul Je suis enchanté, pentru festivalul "ca valse!" (2008).
Concept si coregrafie: Julia Cima
Premiera: 4.12.2009, festival NEXT, Valenciennes, Franta

Durata: 50 minute.

Pret bilet: intreg 15 lei; redus 10 lei.