Evenimente : Spectacole

CORUL SOUND sărbătoreşte 20 de ani printr-un concert aniversar la Sala Radio.

Corul SOUND s-a înființat in anul 1994 ca formaţie corală mixtă a Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti. De-a lungul anilor au făcut parte din SOUND aproximativ 130 de tineri talentaţi, studenţi şi absolvenţi ai diverselor facultăţi bucureştene, pasionați de muzică. Sub conducerea dirijorului VOICU POPESCU, corul reuneşte astăzi peste 35 de membri.
Ansamblul prezintă în concertele sale în ţară şi străinătate un repertoriu variat, cu lucrări din patrimoniul românesc şi internaţional, de la creaţii medievale, la cele contemporane, dar şi partituri din zona divertismentului muzical. Numeroase participări la festivaluri şi concursuri în afara României au adus Corului SOUND de-a lungul timpului premii intâi, medalii de aur si de argint cât si un grand prix in anul 2010.
În concertul aniversar veţi avea ocazia de a asculta un repertoriu cu totul special: de la Renaştere la perioada contemporană, piese româneşti sau din repertoriul universal, toate acestea selectate dintre cele mai de succes concerte ale ansamblului. De asemenea, selecţia lucrărilor s-a făcut astfel încât să fie punctate momente semnificative din istoria corului: veţi putea asculta piese cu care corul Sound a obţinut premii la importante concursuri internaţionale.
Mai mult, şase calupuri de proiecţii video vor permite publicului să cunoască mai multe despre evoluţia Corului SOUND, fiind evocate turnee în ţară şi străinătate şi alte aspecte din culise.
Invitații speciali, mezzosoprana SIDONIA NICA, fostă membră a Corului SOUND, muzicianul ADRIAN NAIDIN şi pianistul MĂDĂLIN VOICU Jr. vor evolua alături de SOUND pe scena Sălii Radio. Evenimentul va fi prezentat de GIANINA CORONDAN.
Seara dedicată frumoasei aniversări a corului va cuprinde şi lansarea cărții: „La început a fost muzica. 20 de ani de SOUND”, volum coordonat de Dana-Irina Stănculea, membră a corului SOUND. Într-o prezentare grafică deosebită, în aproape 200 de pagini, cu ilustrații, cartea ‒ care include o minuțioasă cronologie cu evenimentele importante din viața corului, de la înființare și până azi, cu repertoriul, concertele și premiile câștigate, amintirile unora dintre membrii grupului și îndeosebi amplul interviu acordat de dirijorul Voicu Popescu ‒ constituie o veritabilă filă din istoria recentă a muzicii corale românești.
Prețul unui bilet este în funcție de categorie este de: 20 de lei – categoria I, 15 de lei – categoria a II-a, 10 de lei – categoria a III-a. Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.