Evenimente : Filme

Zona Verde / Green Zone (SUA, 2010)

Matt Damon si regizorul Paul Greengrass (The Bourne Supremacy, The Bourne Ultimatum, United 93) se reunesc din nou in filmul ZONA VERDE, un thriller a carui actiune e plasata in zilele de inceput al razboiului din Irak, cand domnea haosul si nu puteai avea incredere in nimeni, iar orice decizie risca sa declanseze urmari de neimaginat.
In timpul ocupatiei americane din Bagdadul anului 2003, subofiterul Roy Miller (Damon) este detasat impreuna cu echipa sa de investigatori militari pentru a gasi arme de distrugere in masa despre care se credea ca ar fi depozitate undeva in desertul Irakian.
Insa, in loc sa dea peste arme chimice letale, soldatii descopera o musamalizare extrem de elaborata care le va da misiunea complet peste cap.
Intrat intr-o retea de agenti operativi cu interese diferite, Miller trebuie sa vaneze raspunsuri printre dovezi inselatoare si secrete bine ascunse pe pamant ostil care ori vor absolvi de orice vina un regim patat, ori vor declansa un razboi intr-o regiune instabila.
Intr-un moment al istoriei exploziv si in acel loc periculos, Miller va descoperi ca cea mai eficienta arma dintre toate este…adevarul.