Evenimente : Filme

Whisky

Drama multi-premiata Whisky, un film in care Jacobo si Marta se prefac a fi casatoriti pe perioada vizitei unei rude instrainate. In ciuda personalitatii lor rezervate, cei doi sfarsesc prin a se descoperi unul celuilalt. Click pentru Galeria Foto.

Viata lui Jacobo este micuta sa fabrica de ciorapi. Majoritatea timpului si-o petrece bodoganind tot felul de ordine umilei si loialei sale asistente Marta. Relatia lor nu depaseste niciodata limitele unei munci eficiente si fara cuvinte, cot la cot.
Rutina zilnica a lui Jacobo este amenintata de o vizita neasteptata a fratelui sau instrainat, Herman, care traise mult timp in strainatate. Surprinzator, Jacobo ii cere Martei sa se prefaca ca este sotia lui pe perioada sederii fratelui sau. Marta accepta si cei trei aproape straini incearca sa depaseasca situatia jenanta.
Iubitor de distractie, Herman propune o excursie la mare pentru ciudatul trio. In ciuda personalitatii lor rezervate, Marta si Jacobo sfarsesc prin a descoperi unul celuilalt lucruri pe care nu si le-ar fi imaginat niciodata. Este timpul ca ei sa pozeze, sa zica „whisky” si sa zambeasca.
Premii:
– Cannes 2004: Premiul FIPRESCI al sectiunii Un Certain Regard – Pablo Stoll, Juan Pablo Rebella;
– Sundance 2003: NHK Award – Pablo Stoll, Juan Pablo Rebella.
***
Click pentru programul filmelor din aceasta saptamana.