Evenimente : Filme

Viata pestilor / La vida de los peces

Filmul Viata pestilor / La vida de los peces, o sensibila poveste de dragoste realizata de regizorul chilian Matías Bize.

Andrés are 33 de ani si pare sa aiba viata perfecta: a trait la Berlin in ultimii 12 ani, lucrand ca jurnalist, calatoreste in jurul lumii, descriind locuri si stiluri de viata, cu viziunea unui turist vesnic impartial si intransigent. Acum, intors in Chile, tara lui natala, se afla la petrecerea unui prieten, inconjurat de oameni pe care nu i-a vazut de cand avea 21 de ani, multi dintre ei buni prieteni deveniti acum aproape necunoscuti.
Reintalnirea cu viata pe care o lasase in urma il face pe Andrés sa inteleaga ca nu-si incheiase nici pe de parte socotelile cu trecutul. Pe masura ce noaptea continua, incepem sa intelegem ca un eveniment tragic leaga acest grup, eveniment ce a determinat plecarea lui Andrés. Mai mult, la petrecere se afla si Beatriz, fosta lui iubita, poate persoana de care are cea mai mare nevoie.
„Viata pestilor este un film care are loc in "timp real". Protagonistul sau, Andrés, petrece 83 de minute confruntandu-si trecutul si prezentul. Iar acest lucru i-ar putea foarte usor afecta viitorul” spune regizorul.