Evenimente : Filme

Spartacus

Filmul de actiune si aventuri Spartacus, o drama romantica cu Kirk Douglas, prezinta revolta sclavilor impotriva Romei sub conducerea gladiatorului Spartacus, facand elogiul descoperirii demnitatii de catre cei umiliti.
Spartacus, un sclav de origine traca, este antrenat pentru a deveni gladiator, dar el nu accepta aceasta soarta si organizeaza o revolta impotriva stapanilor. Din ce in ce mai multi sclavi se alatura rebeliunii, vazand in asta singura lor sansa de a fi liberi, iar Spartacus ii conduce cu o mana de fier spre sudul Italiei.
Intre timp, in Roma, revolta sclavilor este un factor decisiv in lupta pentru putere dintre senatorul republican Gracchus si Crassus. Fiecare vede aceasta rascoala ca si cheia pentru propria posibilitate de a urca pe scara puterii, sau o infrangere umilitoare. Si fiecare dintre cei doi incearca sa se foloseasca de rebeli in folosul sau, in timp ce Spartacus si ai sai forteaza calea spre libertate.
Filmul a castigat 4 premii Oscar: Cea mai buna realizare cinematografica, Cea mai buna scenografie, Cele mai bune costume, Cel mai bun actor intr-un rol secundar (Peter Ustinov).
***
Click pentru programul filmelor din aceasta saptamana.