Evenimente : Filme

Rocker

Pelicula spune povestea lui Victor, un rocker la 45 de ani, a cărui dragoste pentru fiul său Florin depăşeşte limitele a ceea ce e social şi moral acceptabil.

Viaţa de zi cu zi a tatălui orbitează în jurul fiului său, dependent de droguri. Disperat şi gata de a depăşi orice obstacol pentru a-i asigura fericirea, Victor ajunge să fure şi să se umilească. Pe lângă legătura de sânge, ceea ce îi uneşte şi mai mult pe cei doi e muzica. Muzica rock.

ROCKER, o nouă producţie Mandragora, este cel de-al doilea lung metraj al lui Marian Crişan, un nou success internaţional alături de filmul de debut Morgen (2010, premiat în importante festivaluri de film precum Locarno IFF, Tessaloniki IFF, Reykjavik IFF) sau scurtmetrajul Megatron distins cu Palm d’Or la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes 2008.

Din distribuţie fac parte actorii Dan Chiorean, Alin State, Ionuţ Nicolae, Ofelia Popii, Crina Semciuc şi mulţi alţii aflaţi la prima apariţie cinematografică. Filmul a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian unde a participat în competiţia secţiunii Nuevos Directores.

De curând, ROCKER a fost proiectat în secţiunea competitivă a Festivalului Intrenaţional de Film de la Trieste şi la Festivalul Internaţional de Film de la Göteborg fiind în continuare solicitat în competiţii internaţionale.