Evenimente : Filme

NEXT: Si ei au fost NexT Generation

Si ei au fost NexT Generation face parte din programul Festivalului International de Film Next 2010, in afara competitiei. In cadrul programului va rula:
HELEN
UK/Irlanda, 2008, 79’

O tanara de 18 ani, pe nume Joy, a disparut. O alta fata, pe nume Helen, mai are cateva saptamani pana pleaca de la orfelinat. Helen este chemata de politie “sa o joace” pe Joy in reconstituirea care va reface ultimele actiuni cunoscute ale lui Joy. Joy avea totul. O familie iubitoare, un prieten, un viitor luminos. Helen, o orfana, a trait toata viata in institutii si nu a fost niciodata apropiata de cineva. Treptat, Helen se lasa absorbita de rolul sau, vizitand locurile si oamenii pe care ii cunostea Joy, furisandu-se incet si sigur in viata fetei disparute.

Regizori: Christine Molloy & Joe Lawlor
Helen este lung metrajul de debut al cuplului de regizori de scurt metraje premiate format din Christine Molloy si Joe Lawlor. In ultimii 4 ani, Christine si Joe au lucrat la proiectul intitulat Civic Life, care a implicat grupuri de comunitati locale in productia a noua scurt metraje de inalta calitate, pentru cinema. Helen este apogeul seriei Civic Life.
Christine si Joe au fost fost prezenti in 2007 in competitia Festivalului International de Film NexT cu scurt metrajul Daydream.

Detalii despre bilete si abonamente AICI!