Evenimente : Filme

NexT IFF: NexT Dance și NexT Imaginaria

Doua programe inedite in premiera la NexT IFF: NexT Dance si NexT Imaginaria

Festivalul International de Film NexT (28 martie-1 aprilie) ajunge la sfarsitul lunii martie la cea de-a sasea editie si, ca in fiecare an, asteapta spectatorii cu sectiunile deja traditionale dar si cu programe in premiera. La editia din aceasta primavara, NexT a pregatit o serie de surprize spectatorilor, printre care doua proiectii explozive: NexT Dance si NexT Imaginaria.

PRIMA SURPRIZA A FESTIVALULUI NEXT, PROGRAMUL NEXT DANCE, VA AVEA LOC CHIAR N ZIUA DE DESCHIDERE (28 MARTIE) LA CINEMA STUDIO, DE LA ORA 21:00, unde publicul este invitat sa se incarce cu energia filmelor difuzate.

Musical-urile despre povesti de dragoste dar nu numai, dansul contemporan si exprimentele vizuale montate pe beat-uri electronice intregesc sectiunea NexT Dance care promite sa ii contagieze pe spectatori cu cele mai antrenante ritmuri si cu o energie debordanta.

Festivalul International de Film NexT este axat pe regie si sound-design iar noul program completeaza cea de-a doua latura a evenimentului, punand in evidenta impactul si importanta coloanei sonore.

In programul NexT Dance se regasesc si nume cunoscute de cinefili precum Jamie Travis (prezent la NexT si la editiile anterioare) cu scurtmetrajul "On Greed"/"Despre lacomie" si Neil LaBute ca scenarist al filmului "Bench Seat"/"Interior. Masina" (regia Anna Mastro).

Aclamatul cineast Neil LaBute este recunoscut in special pentru filmele "The Shape of Things" si "In the Company of Men", castigator al Filmmakers Trophy la Festivalul de Film de la Sundance.

In seara de 28 martie dansul si muzica se vor muta de pe ecranul de proiectie in clubul festivalului, Coyote Cafe, unde spectatorii si invitatii festivalului sunt asteptati la petrecerea de karaoke.

Clipul dedicat programului NexT Dance poate fi vizionat aici:

O ALTA NOUTATE A FESTIVALULUI INTERNATIONAL DE FILM NEXT ESTE PROGRAMUL NEXT IMAGINARIA, MENIT SA TREZEASCA IMAGINATIA DAR SI FRICA SPECTATORILOR. NEXT IMAGINARIA VA AVEA LOC N CEA DE-A DOUA ZI DE FESTIVAL (JOI, 29 MARTIE) DE LA ORA 20:30 LA CINEMA STUDIO si cuprinde scurtmetraje SF si horror, animatii amuzante si filme cu vampiri.

Programul provoaca publicul sa isi imagineze un viitor controlat de computere, viata de apoi si viata anterioara, ca Domnul cu Coasa ar exista cu adevarat, si nu numai. Pentru ca NexT isi doreste sa prezinte de fiecare data publicului cele mai bune scurtmetraje, si in programul NexT Imaginaria se regasesc filme ce deja au figurat in agenda celor mai importante festivaluri din lume. Printre acestea se numara scurtmetrajul "Kamene"/"Cariera de piatra" (regia Katarina Kerekesova), care este de altfel unul din filmele favorite de la NexT 2012 ale selectionerului Andrei Gorzo. Criticul de film descrie scurtmetrajul ca fiind un "un desen animat muzical, un fel de varianta
gotic-romantica, martiano-venusiana, a lui «Sapte mirese pentru sapte frati»".

Scurtmetrajul de animatie a facut parte din competitia a numeroase evenimente, printre care Festivalul International de Film de la Clermont-Ferrand si Festivalul International de Film de la Cork. In programul NexT Imaginaria se regaseste si un scurtmetraj romanesc, "Matasari", in regia lui Ilija Piperkoski.

Clipul de promovare al sectiunii NexT Imaginaria, cu secvente din scurtmetrajele ce fac parte din program, poate fi vizionat accesand linkul:

Clipurile de promovare pentru cele doua sectiuni in premiera ale festivalului, NexT Dance si NexT Imaginaria, sunt realizate de Diana Radulescu, intern in departamentul video al festivalului, coordonat de regizoarea Luiza Parvu.

Abonamentele la Festivalul International de Film NexT sunt deja disponibile pe site-ul Ticket Fan. Pana pe data de 8 martie, toate tipurile de abonamente beneficiaza de 15% reducere. Spectatorii pot opta intre urmatoarele tipuri de abonamente: Festival Pass/Festival Pass pentru studenti, abonament 10 proiectii/abonament 10 proiectii student, abonament 5 proiectii/ abonament 5 proiectii student. O proiectie cuprinde un calup de scurtmetraje, cu o durata totala de aproximativ 120 de minute. Singura exceptie este programul NexT Generation, care prezinta filme de lungmetraj.

Festivalul International de Film NexT se desfasoara si in 2012 sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei. Activitatile Societatii Culturale NexT se incadreaza in "Viziunea pe 30 de ani pentru Romania" a Casei Regale.

Festivalul International de Film NexT beneficiaza de sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Ministerului Culturii si Patrimoniului National.

Un eveniment organizat de Societatea Culturala NexT.

Cu sprijinul: CNC, Ministerul Culturii si Patrimoniului National Recomandat de Radio ZU
Partener de comunicare: Vodafone
Sustinut de: UTV, Cocor Media Channel, TVR INFO, Cinemagia

Parteneri: Institutul Cultural Roman, JTI, Carturesti, Stage Expert, Abis, Kodak CineLabs Romania, Cartoon Network, Noumax, HBO, UPS, Mobila Dalin, Editura Trei, UNATC, Ambasada Statului Israel, Ambasada Suediei, Institutul Cervantes, Centrul Cultural Ungar, Institutul Polonez, Goethe Institut, J’ai Bistro, Turbohalle

Clubul festivalului: Coyote Cafe
Bilete disponibile prin Ticket Fan