Evenimente : Filme

NEXT: Festival Cities: Vila Do Conde

Festival Cities: Vila Do Conde face parte din programul Festivalului International de Film Next 2010, in afara competitiei. In cadrul programului vor rula:
CONTRE-JOUR
Germania, 2009, 10′, 35mm
Regizor: Christoph Girardet & Matthias Müller
Umbre, fulgerari si montaje stroboscopice dezintegreaza realitatea in imagini obscure ce provoaca durere ochiului. Un proiector decupeaza cu precizie un om din intuneric.

PLASTER CASTS OF EVERYTHING
USA, 2008, 4′ , BetaSP
Regizor: Patrick Daughters
O masina, aparent fara sofer, provoaca distrugere pe masura ce coboara cu spatele pe o strada centrala. Apoi un barbat misterios se trezeste brusc din somn in interiorul masinii.

CELE MURDARE / THE DIRTY ONES
USA/Franta, 2008, 11′, 35mm
Regizor: Brent Stewart
Doua surori menonite calatoresc prin statele sudice, cu trupul bunicii lor moarte in rulota.

ZID / MURO
Brazil, 2008, 18′, 35mm
Director / Regizor: Tião
Suflet in vid, desert in expansiune.

AVENTURA / THE ADVENTURE
USA, 2008, 22′, 35mm
Regizor: Mike Brune
Picnicul linistit in parc al unui cuplu de pensionari este deranjat de un instrus tacut a carui poveste expune misterele tulburatoare ale existentei.

CANTEC DE DRAGOSTE SI SANATATE / CANÇÃO DE AMOR E SAÚDE
Franta/Portugalia, 2009, 35′, 35mm
Regizor: João Nicolau
Joao este, aparent, singurul muncitor de la lacatuseria Chei Morais. Marta de la Coline este o studenta la Arte care are o comanda neobisnuita.
Curtas Vila do Conde
Curtas Vila do Conde este un festival international de film ambivalent, dedicat promovarii filmelor originale europene si internationale. Festivalul prezinta cea mai ampla platforma de scurt metraje portugheze, primind peste 2.500 de inscrieri pentru cele sase sectiuni competitive distincte. Cu programul sau amplu, care se concentreaza pe scurt metraje independente, memorabile si pline de creativitate, dar care isi largeste aria spre lung metraje si spre o varietate de activitati si expozitii legate de film, festivalul isi doreste sa ofere o platforma pentru a aduce aproape cinefili, cineasti si profesionisti si pentru a-i ajuta sa se bucure de o saptamana de filme excelente. Sectiunile cele mai recente ale programului sunt competitia de filme pentru copii si activitatile pentru acestia, sesiunile educative din Take One! si intalnirile cu profesionistii legate de Short Film Market.

Detalii despre bilete si abonamente AICI!