Evenimente : Filme

Misiunea Directorului de Resurse Umane / The Human Resources Manager

Filmul dramatic Misiunea Directorului de Resurse Umane / The Human Resources Manager, o tragicomedie in care calatoria epica a unui om ce lasa in urma Ierusalimul dominat de teroare si violenta pentru a reda demnitatea unei femei pe care nu a cunoscut-o niciodata.
Inspectorul de resurse umane de la cea mai mare fabrica de panificatie din Ierusalim este un barbat egoist, despartit de sotie si instrainat de propria fiica, careia ii face mereu promisiuni pe care nu le respecta.
Pentru a musamaliza un scandal, responsabilul de resurse umane primeste misiunea de a ridica de la morga cadavrul nerevendicat de nimeni al unei foste salariate si de a insoti sicriul pana in tara natala a femeii pentru a identifica o ruda care sa semneze certificatul de deces.
Filmat in toamna lui 2009 in Israel si Romania, pelicula este o tragicomedie bazata pe un bestseller din 2004 scris de Abraham B. Yehoshua. Locatiile de filmare din Romania au fost: Bucuresti, satele Petelca (jud. Alba), Razvani, Lupsani (jud. Calarasi), Calarasi, Transfagarasan, aeroportul Sibiu, Mogosoaia, Valea Doftanei.
Distributia filmului include o importanta prezenta romaneasca: Irina Petrescu (intr-un rol memorabil), Papil Panduru, Bogdan Stanoevici, precum si actrita israeliana de origine romana Rozina Cambos.
***
Click pentru programul filmelor din aceasta saptamana.