Evenimente : Filme

Marriage Stories: Story 1 – Ivana and Pavel (Republica Ceha, 2006)

DOCUMENTARY MONDAYS – un eveniment Centrul Ceh sustinut de Pilsner Urquell.

Un episod din ciclul filmelor documentare care urmareste timp de 25 de ani viata a 6 cupluri casatorite care au trait in perioada asa-zisei normalizari a socialismului anilor 80 si a capitalismului timpuriu.

Pavel, in varsta de 21 de ani s-a casatorit cu Ivana care era cu un an mai mare.
Fiind o persoana foarte activa, Pavel pe langa munca si familia lui era devotat unei serii de hobby-uri, dar Ivana treptat, dupa primii ani de casatorie, atunci cand aceasta a trebuit sa faca fata dificultatilor economice, a avut rolul unei gospodine extraordinare. Dupa schimbarea regimului, Pavel si Ivana impreuna cu fiul Dominik si fiica Ruzenka traiesc in aceeasi locuinta mica in Nusle, Praga. Pavel are o multime de hobbyuri, si cea mai mare pasiune, biliardul, devine chiar jobul sau nou dupa ce infiinteaza o sala luxoasa de biliard si organizeaza fel de fel de intreceri si expozitii.
Si copiii lor, Dominik (18) si Ruzenka (11) sunt interesati de biliard. Pavel mai continua sa joace la teatru de amatori, joaca fotbal, ii place sa mearga pe motocicleta si incearca sa joace si golf. Ivana e un adevarat ”manager” al familiei, are grija de casa, de toti membrii familiei, pe fetita o duce la cursuri de patinaj artistic si de dans. In toate aceste activitati treptat si-a gasit rolul sau in familie.
Subtitarea in limba engleza