Evenimente : Filme

Marea noastra disperare / BIZIM BÜYÜK ÇARESIZLIGIMIZ

Ziua filmului turcesc

Marea noastră disperare / BIZIM BÜYÜK ÇARESIZLIGIMIZ , filmul prezentat anul acesta în competiţia Festivalului de Film de la Berlin şi câştigătorul premiului FIPRESCI la Festivalul de Film de la Istanbul ajunge si in cinematografele din Romania. Filmul este al doilea lung metraj al apreciatului regizor de origine turcă Seyfi Teoman si e bazat pe romanul scris de Baris Bicakci.
Marea nostră disperare spune povestea lui Ender si Çetin a căror convieţuire paşnică este perturbată când cei doi îi permit surorii unui prieten comun să stea cu ei. Amândoi trecuti de 30 de ani, cei doi prieteni de-o viață sunt copleșiți de prezența taciturnei Nihal.
Ce i-o fi apucat să primească o studentă în grijă, la ei acasă? Mai ales o tânără care trăiește cu trauma recentă a pierderii părinților într-un accident de mașină? Ritualurile de zi cu zi, îi fac în cele din urmă pe cei trei colegi de apartament să împărtășească momente plăcute, iar cei doi bărbați descoperă o tânără frumoasă și plină de viață, insa niciunul dintre ei nu vrea să dea dovadă de lipsă de considerație față de bunul lor prieten, și nici s-o tulbure pe sora acestuia, încă într-o stare fragilă. Ender și Çetin se simt când tați protectori, când băiețandrii emoționați, întrebându-se mereu dacă să-și dezvăluie sentimentele față de Nihal sau nu…