Evenimente : Filme

Jurnalul Unui Iubitor De Rom / The Rum Diary

Jurnalul Unui Iubitor De Rom / The Rum Diary, film de exceptie cu Johnny Depp si Aaron Eckhart, ecranizarea romanului lui Hunter S. Thompson, o poveste plina de exotism, umor, dialoguri inteligente, dansuri voodoo si senzualitate pura. Din 25 noiembrie, la cinema.
Proaspat lasat la vatra din Fortele Aeriene, si dupa o slujba temporara la „Time Magazine”, viitorul jurnalist „Gonzo” Hunter S. Thompson se muta la San Juan in Porto Rico, in 1960, unde lucreaza pentru scurt timp la ceea ce va deveni apoi revista sportiva „El Sportivo”, dupa care incearca fara succes sa-si gaseasca o slujba la „San Juan Star”. Oamenii pe care i-a cunoscut si experientele traite acolo l-au inspirat sa scrie „The Rum Diary”, care a ramas nepublicat timp de citeva decenii. In anii ’90, Johnny Depp, prieten apropiat al lui Thompson, a descoperit din intimplare manuscrisul romanului intr-o vizita la Thompson, la casa lui de la Woody Creek. Chiar in acea noapte, cei doi au decis sa publice romanul si sa-l adapteze pentru marele ecran.
La finele anilor ’50, un scriitor aflat in declin ajunge sa lucreze pentru un ziar de mana a doua din Porto Rico, unde cade ispitei alcoolului, se incurca cu o femeie frumoasa, dar logodita si intra in complicatiile tesute de un afacerist dubios.