Evenimente : Filme

It Happened One Night / S-a intamplat intr-o noapte

Comedia romantica It Happened One Night / S-a intamplat intr-o noapte, o drama cu Clark Gable, film premiat cu 5 Oscaruri, un reporter urmareste o fata de milionar fugita de acasa si ii face curte cu intentia ascunsa de a-i folosi confesiunile pentru un articol bine platit.
Bineinteles ca vanatorul se transforma in vanat.
Una dintre cele mai savuroase comedii sofisticate de la inceputurile sonorului, S-a intamplat intr-o noapte este povestea unei aventuroase calatorii cu autobuzul care face legatura intre New York si Los Angeles.
Chimia dintre cei doi actori nu se consuma deloc pe toata durata filmului, cei doi ramanand la fel de indragostiti, nebuni si frumosi.
"Filmul consta in primul rand in jocul celor doua vedete: Claudette Colbert si Clark Gable; iar prin intermediul personajelor interpretate de ei, Capra vrea sa ne transmita propria sa imagine despre America", scrie Michel Mesnil in Cinema ’64, in 1964.
La ceremonia de decernare a premiilor Oscar din 1935 a fost premiat la cele mai importante 5 categorii: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor in rol pricipal, cea mai buna actrita in rol principal si cel mai bun scenariu adaptat.