Evenimente : Filme

Gigante (Uruguay-Argentina, 2009)

Drama GIgante, un fim semnat Adrian Biniez despre un supermarket din Montevideo, in care iubirea este cel mai cautat produs.
Jara este un uruguaian timid, singuratic, taciturn si supraponderal in varsta de 35 de ani, care lucreaza ca agent de paza la un supermarket din Montevideo. Intrucat munceste in schimbul de noapte, iar clientii sunt rari in magazin, singurele persoane pe care le urmareste Jara pe monitoarele de supraveghere sunt colegii lui de serviciu, motiv pentru care are suficient timp sa atipeasca, sa asculte muzica rock, sa dezlege rebusuri sau sa vizioneze filme. Atunci cand privirea ii este atrasa de o femeie de serviciu draguta in varsta de 25 de ani pe nume Julia, Jara se indragosteste la prima vedere si dezvolta o adevarata obsesie fata de tanara, urmarind-o ora de ora pe camerele de supraveghere. Ulterior, paznicul o urmeaza pe Julia la cinematograf, la un internet cafe, la un curs de karate, la plaja, la cumparaturi sau chiar la o intalnire romantica cu un alt barbat, afland ca fetei ii plac muzica heavy metal, filmele horror si computerele. In momentul in care se lanseaza zvonul ca firma va face concedieri, iar numele Juliei este trecut pe lista disponibilizatilor, Jara trebuie sa aleaga intre a-si marturisi sentimentele sau a scapa unica lui sansa la fericire.
Marele Premiu al Juriului, Berlinale 2009. Berlinale 2009 – Premii Alfred Bauer, Cel mai bun film de debut si Ursul de Argint. Nominalizat la Ursul de Aur, Berlinale 2009.