Evenimente : Filme

Django Unchained / Django Dezlantuit – Digital (2012)

Actiunea are loc in sudul Statelor Unite, cu doi ani inainte de Razboiul Civil. Django (interpretat de Jamie Foxx ) este un sclav al carui trecut plin de violenta il aduce in serviciul lui King Schultz (interpretat deChristoph Waltz), un vanator de recompense aflat pe urmele a doi ucigasi, fratii Brittle. Django este singurul care poate sa-l ajute sa ajunga la ei.
In schimb, Schultz ii promite sa-l elibereze. Cand misiunea lor se incheie cu succes si Django este eliberat, el decide sa ramana alaturi de Schultz si continua sa-i vaneze impreuna pe cei mai cautati criminali. Insa scopul final al lui Django este gasirea si eliberarea Boomhildei (interpretata de Kerry Washington), sotia de care fusese despartit cu mult timp in urma.
Cautarile ii conduc la Calvin Candie (interpretat de Leonardo DiCaprio), proprietarul lui “Candyland“, o plantatie pe care sclavii sunt tratati intr-un mod absolut inuman. Interesandu-se de soarta Broomhildei sub tot felul de false pretexte, Django and Schultz trezesc suspiciunile lui Stephen (interpretat de Samuel L. Jackson), sclavul de incredere al lui Candie. Miscarile le sunt urmarite si risca sa fie prinsi si adevaratele lor intentii date in vileag. Daca vor sa scape si sa o elibereze pe Broomhilda, ei trebuie sa aleaga intre individualism si solidaritate, intre sacrificiu de sine si supravietuire.