Evenimente : Filme

Cornul de capra / The Goat Horn

Drama Cornul de capra / The Goat Horn, un film istoric cu Bulgaria aflata sub ocupatie otomana. Karaivan se intoarce de la munte cu caprele si acasa descopera ca sotia lui a fost violata si ucisa de turci, sub privirile fetitei lor. Barbatul isi cauta singur dreptatea. Click pentru Galeria Foto.
El isi ia copilul si se muta intr-o cabana izolata, propunandu-si sa se intoarca, cand vor fi pregatiti, pentru a se razbuna.
Filmul (Kozijat rog – titlul original) poate fi considerat un poem cinematografic, cu dialoguri scurte si rare, imaginea si expresivitatea actorilor spunand de fapt totul. "O alegorie filozofica a violentei si a razbunarii. Aceasta tema este tratata in doua variante care se amesteca si se completeaza pe plan fizic si pe plan psihologic. Dus la extrem, chiar si cel mai just mobil devine o negare", potrivit lui Nikolai Milev.

Filmul este o adaptare a unei nuvele scrise de Nikolai Haitov. Cornul de capra este unul dintre cele mai apreciate productii ale cinematografiei bulgare, in 1994 realizandu-se remake in regia lui Nikolai Kolev.
***
Click pentru programul filmelor din aceasta saptamana.