Evenimente : Filme

Copilaria lui Icar / L’enfance d’Icare

In drama Copilaria lui Icar / L’enfance d’Icare, ultimul film al lui Guillaume Depardieu, cu Dorotheea Petre, Jonathan si-a pierdut un picior si speranta lui de vindecare se transforma intr-un cosmar de cand accepta sa participe la un tratament revolotionar. Click pentru Galeria Foto.
Filmul spune povestea unui om, din clasa de mijloc, bolnav, care a pierdut o parte din el insusi, care cauta un remediu salvator. Stiinta ii face o promisiune, pe care nu o poate indeplini la final. Problema protagonistului e, inainte de toate, de natura spirituala si afectiva. Tehnica, stiinta si toate avatarele nu il pot ajuta. Din contra, ii grabesc caderea.
Fiica doctorului care coordoneaza procesul de vindecare locuieste in clinica unde Jonathan face tratamentul si intra si ea in joc, formandu-se un triunghi ale carui ramificatii duc drama intr-o directie greu de prevazut. Clinica este inconjurata de o padure-labirint din care toti incearca sa evadeze.
Filmul a fost caracterizat de marile publicatii ca fiind profund, solicitant si dureros.
La doi ani de la disparitia actorului Guillaume Depardieu (fiul lui Gerard Depardieu), filmul testament al acestuia, filmat in Romania, va fi la dispozitia publicului roman incepand cu 8 aprilie 2011.
***
Click pentru programul filmelor din aceasta saptamana.