Evenimente : Filme

Cleopatra

Drama istorica Cleopatra, un film romantic cu Elisabeth Taylor, reinvie doua civilizatii grandioase – romana si egipteana – care se ciocnesc si care au diferite moduri (razboi, amor, politica) prin care dezvolta gustul cuceririi, al puterii si al creatiei.

Reginei Cleopatra a VII din Egipt, o feroce luptatoare in slujba propriei puteri, isi doreste sa isi stabilizeze forta, profitand si folosindu-se de tensiunile care sunt in cadrul Imperiului Roman. Intr-o vizita de-a lui Caesar in Egipt, Cleopatra il seduce pe acesta si incepe o relatie cu el. Dupa intoarcerea lui Caesar la Roma, acesta primeste de veste ca va fi tatal unui copil a lui Cleopatra.
Pretinzand un loc alaturi de Cezar, la conducerea Imperiului, Cleopatra viziteaza Roma.

”Celebru pentru gigantismul sau, cele 26.000 de costume si bugetul sau de 40 de milioane de dolari, care aproape au falimentat compania Fox, acest film care marcheaza apogeul si declinul unei anume varste de aur a Hollywoodului, isi merita reputatia”, a scris Joël Magny in Petit Larousse des films, in 2006.
Elizabeth Taylor s-a imbolnavit pe parcursul filmarilor si a fost dusa la urgenta unde i s-a facut traheotomie pentru a-i salva viata. Cicatricea rezultata poate fi vazuta in unele secvente.
Cleopatra a castigat 4 premii Oscar (Cea mai buna scenografie; Cea mai buna imagine, Cele mai bune costume, Cele mai bune efecte speciale) si a mai fost nominalizat la alte 5 categorii.